Έρως κρίση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έρως κρίση

Ποιητικό ημερολόγιο 2014

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Ελένη Λαμνάτου

10.00€ -11% 8.90€
Το eyelands "ανακαλύφθηκε" πριν από τρία χρόνια. Δεν ήταν παρά ένα μικρό νησί στη θάλασσα του διαδικτύου. Αναδύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και κατοικήθηκε στην αρχή από λίγους φίλους που κατέφυγαν εκεί ύστερα από το ναυάγιο ενός λογοτεχνικού περιοδικού. Στο νησί κατέφθασαν σύντομα και άλλοι ναυαγοί, άνθρωποι που τους είχε απομείνει μόνο η γραφή και η ευαισθησία τους για να τα βγάλουν πέρα. Άλλοι έγιναν μόνιμοι, άλλοι έμειναν για λίγο, οι επισκέψεις πάντως συνεχίζονται και πυκνώνουν όλο και περισσότερο. Το νησί μας είναι μικρό αλλά ο καθένας κουβαλά μόνο τα απαραίτητα (κείμενα) κι έτσι δεν παρατηρείται συνωστισμός. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι η μεγάλη γιορτή μας. Γιορτάζουμε με ποιήματα και διηγήματα. Και το ταξίδι συνεχίζεται... Γρηγόρης Παπαδογιάννης, Νοέμβριος 2013

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Λαμνάτου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Λαμνάτου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Από μικρή έγραφε και δεν σταμάτησε μέχρι και σήμερα. Το 1994 πέρασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Το Δεκέμβριο του 2007 βραβεύτηκε με το Β΄Βραβείο Νουβέλας, ΠΕΛ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Λάτσαρη

Μαρία Λάτσαρη (Συγγραφέας)

H Μαρία Λάτσαρη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ και έχει διδακτορικό στις Νευροεπιστήμες. Εργάζεται στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει παρουσία σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Συμμετείχε στη μετάφραση των βιβλίων "Φαντάσματα στον εγκέφαλο" (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2004) και "Όραση και τέχνη" (Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου, 2010). Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Εντευκτήριο" (τεύχος 106) και στο συλλογικό έργο "Ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης: ποιητικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας Eyelands" (εκδόσεις iWrite.gr, 2014). Η πρώτη της κριτική βιβλίου δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό "Ο Αναγνώστης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Π. Βαρνάβας (Συγγραφέας)

Ο Σωτήρης Π. Βαρνάβας γεννήθηκε το 1948 στη Μηλιά Αμμοχώστου και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φυσιογνωστικές Επιστήμες και στη συνέχεια Γεωλογία. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος της Επιτροπής της UNESCO Άνθρωπος και Βιόσφαιρα. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Σεμιναρίων Ποίησης του ίδιου Πανεπιστημίου. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Ψήγματα Απείρου" (2006), "Ηχογράμματα" (2008), "Χρεόγραφο" (2013) και "Γράμματα εμπράγματα" (2015) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι συνεπιμελητής της "Ανθολογίας Κυπρίων Ποιητών" (2008), εκδόσεις Ταξιδευτής. Ασχολήθηκε με τη μελέτη της κυπριακής ερωτικής ποίησης του 16ου αιώνα μέσα από το έργο του άγνωστου ποιητή της ποιητικής συλλογής "Ρίμες αγάπης", συμμετείχε σε συλλογικά έργα, ενώ δημοσίευσε και μικρά σχόλια για ποιητικές εκδόσεις. Το "Χρεόγραφο" και τα "Γράμματα εμπράγματα" περιελήφθησαν στη βραχεία λίστα των υπό κρίση βιβλίων για τα κρατικά κυπριακά βραβεία ποίησης 2014 και 2016 αντίστοιχα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Οδυσσέας Νασιόπουλος

Οδυσσέας Νασιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Οδυσσέας Νασιόπουλος γεννήθηκε το 1982 σε ένα χωριό της επαρχίας Καλαμπάκας-Τρικάλων. Μαθήτευσε στην Καλαμπάκα, οι σπουδές του στο Τ.Ε.Ι. Κοζάνης στην Ηλεκτρολογία, έμελλαν να μείνουν ανολοκλήρωτες, λόγω δυσμενών οικονομικών συγκυριών, και στροφής του προς το γράψιμο, εκεί στα 2005, και δη πρώτιστος την ποίηση και εν συνεχεία το διήγημα, σενάριο. Η αδιάλειπτη και συνεχής μελέτη των αρχαίων Ελληνικών, το διάβασμα και όχι μόνο, τον βοήθησαν, ως προς την βελτίωση του τρόπου γραφής. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος λογοτεχνικών διαγωνισμών διεθνούς και πανελλήνιας εμβέλειας αποσπώντας πολλά βραβεία, επαίνους, τιμητικές διακρίσεις, όπως επίσης και συμμετοχές σε ποιητικές ανθολογίες και Καλλιτεχνικά ημερολόγια. Έχει έκδοση μια συλλογή την "Ματαιοπονία", ως αποτέλεσμα, Α’ Βραβείου Πανθεσσαλικού λογοτεχνικού διαγωνισμού των Εκδόσεων Ήρα Εκδοτική το 2012, Βόλος. Ζει και δημιουργεί στα Τρίκαλα, ενώ παράλληλα βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση Αρτοποιείο. Επίσης, μεταξύ άλλων συμμετέχει κατά καιρούς σε θεατρικές ομάδες των θεατρικών εργαστηρίων του Δήμου Τρικκαίων και σε χορευτικούς συλλόγους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Σιγαλού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κολοβού - Ρουμελιώτη

Μαρία Κολοβού - Ρουμελιώτη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη Ηλείας. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα όπου σπούδασε και παντρεύτηκε και δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Εργάστηκε για είκοσι τρία χρόνια στον τομέα της Υγείας ως Νοσηλεύτρια σε μονάδα νεογνών. Απ’ τη νεανική της ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική και τη συγγραφή. Έχει παρακολουθήσει ανελλιπώς τέσσερα χρόνια μαθήματα σχεδίου και χρώματος σε ιδιωτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια πλάι στον αείμνηστο γλύπτη και ζωγράφο Χαράλαμπο Θεμιστοκλέους, στον Κλεομένη Κωστόπουλο και στη Δήμητρα Βαγενά. Έχει μελετήσει Παιδική Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης. Είναι ενεργό μέλος λογοτεχνικών περιοδικών, της Διεθνής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, του Ελληνο-Αυστραλιανού Συνδέσμου Μελβούρνης, των Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και του Φυσιολατρικού Συλλόγου Πατρών. Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς καθώς και σε διαγωνισμούς ζωγραφικής όπου λογοτεχνικά και εικαστικά της έργα έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις, επαίνους, μετάλλια και βραβεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Κολοβελώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Ανδρουλιδάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.191 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση