Ερμιτάζ: Αγία Πετρούπολη
zoom in

Η επιλογή και η παρουσίαση των εκθεμάτων σε αυτόν τον τόμο έγινε με στόχο να δοθεί μια κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτική εικόνα των ελληνικών θησαυρών που φυλάσσονται στο Μουσείο Ερμιτάζ. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα αντικείμενα που βρέθηκαν στη μητροπολιτική Ελλάδα, στην Ιωνία και στην Κάτω Ιταλία, και μεταφέρθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και τα ρωμαϊκά αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τις αρχαιότητες που προέρχονται από τις παρευξείνιες χώρες, όπου άνθησαν οι ελληνικές αποικίες από τους αρχαϊκούς χρόνους. Πρόκειται ασφαλώς για εκφάνσεις της ελληνικής τέχνης, όπως συνάγεται από το θεματολόγιο, την τυπολογία και την τεχνική κατασκευής των αντικειμένων αυτών.

Βασίλης Μηνακάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βασίλης Μηνακάκης γεννήθηκε το 1962 στις Αμύκλες Λακωνίας. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται από το 1993 ως υπάλληλος σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν" και στα περιοδικά "Ουτοπία" και "Διάπλους". Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Λευκή Βίβλος της ΕΟΚ - Ο Μεσαίωνας του 2000" κυκλοφόρησε το 1994 από τις εκδόσεις Στάχυ.

Νίκος Πετρόχειλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλεξάνδρα Σέλελη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Δ. Βαλαβάνης

Πάνος Δ. Βαλαβάνης (Επιμέλεια)

Ο Πάνος Βαλαβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Wurzburg της Γερμανίας. Από το 1980 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, από το 1988 ως λέκτορας, από το 1994 ως επίκουρος καθηγητής, από το 2000 ως αναπληρωτής καθηγητής και σήμερα ως τακτικός καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή και οι περισσότερες από τις μελέτες του αναφέρovται στην αρχαία ελληνική κεραμική και αγγειογραφία, στην αρχιτεκτονική και τοπογραφία της Αθήνας, στον αρχαίο αθλητισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.


Βασίλειος Κ. Λαμπρινουδάκης (Επιμέλεια)

Ο Βασίλειος Κ. Λαμπρινουδάκης είναι ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
20x17
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση