Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής
zoom in
22.43€ -11% 19.96€

[...] Το βιβλίο αυτό είναι χωρισμένο σε δύο τεύχη: Το πρώτο τεύχος περιλαμβάνει στοιχεία από τη θεωρία των σφαλμάτων, τη μεθοδολογία λήψης και επεξεργασίας των μετρήσεων και τέλος περιγραφή οργάνων αναγκαίων στη λήψη μετρήσεων. Τα παραδείγματα και διαγράμματα που περιέχονται στο πρώτο μέρος αποτελούν την "προίκα" από όλα τα χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου Φυσικής με τη μορφή που παρουσιάζονται οι εργαστηριακές Ασκήσεις της Μηχανικής και της θερμότητας.
Το δεύτερο τεύχος του βιβλίου αυτού περιέχει τις εργαστηριακές ασκήσεις που εκτελούνται στο εργαστήριο Φυσικής και καλύπτουν το γνωστικό πεδίο του Ηλεκτρισμού και της Οπτικής. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Σωκράτης Ν. Καπλάνης (Συγγραφέας)

Ο Σωκράτης Καπλάνης γεννήθηκε στα Μέγαρα, το 1948. Είναι πτυχιούχος φυσικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), κάτοχος M.Sc στην πυρηνική μηχανική (Πανεπιστήμιο Aston, Αγγλία) και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών. Είναι καθηγητής στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο τμήμα μηχανολόγων του ΤΕΙ Πατρών, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brasov της Ρουμανίας και καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Energy Systems, του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aachen (Γερμανία), όπου διδάσκει το μάθημα "Μηχανική των φωτοβολταϊκών συστημάτων". Είναι μέλος της τριμερούς επιτροπής του μεταπτυχιακού προγράμματος: "Design and management of renewable energy systems" του πανεπιστημίου Brasov και Pitesti. Κατά την περίοδο 1999-2002 συντόνισε μία ομάδα από 12 πανεπιστήμια της Ευρώπης για την ανάπτυξη του μεταπτυχιακού προγράμματος "Solar Energy: Technology and management". Από το 2003 είναι ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού θερινού εντατικού προγράμματος "PV Systems: Teaching and learning". Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει καινοτομίες και εφαρμογές των Α.Π.Ε. σε διάφορους τομείς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νανούσης Δ. Νανούσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
261
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.449 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση