Επιπλοκές και αποτυχίες εμφυτευμάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επιπλοκές και αποτυχίες εμφυτευμάτων

Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Συλλογικό έργο

Hans - Jurgen Hartmann

Thomas Weischer

78.00€ -20% 62.40€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608980501

 • Κατηγορίες:

  Ιατρική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2007

 • Εκδότης

  Οδοντιατρικό Βήμα

Όλο και περισσότεροι οδοντίατροι -αλλά και ασθενείς- εμπιστεύονται τα οδοντικά εμφυτεύματα, με αποτέλεσμα o αριθμός των εμφυτευμάτων που τοποθετούνται σήμερα να είναι μεγαλύτερος από ποτέ άλλοτε. Οι ενδείξεις για την τοποθέτησή τους συνεχώς διευρύνονται, ενώ οι προοπτικές επιτυχίας όλο και αυξάνονται.

Εν μέσω αυτής της εμφυτευματολογικής "έκρηξης" οι συγγραφείς αυτού του συμβουλευτικού εγχειριδίου ασχολούνται στο πρώτο μέρος με τις αιτίες των εμφυτευματολογικών αποτυχιών, στο δεύτερο μέρος με τα νομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη θεραπεία με εμφυτεύματα και στο τρίτο μέρος -το οποίο έχει γραφτεί μόνον για την ελληνική έκδοση- με την προσθετική επί εμφυτευμάτων, όπου παρατίθεται και άτλαντας κλινικών περιστατικών.Οι συγγραφείς παραθέτουν κριτήρια για την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων και συμβουλές για την αποφυγή αποτυχιών. Σε αυτή τη βάση ερμηνεύουν τις γενικές αιτίες των αποτυχιών και ασχολούνται λεπτομερώς με τις πιθανές πηγές χειρουργικών και προσθετικών λαθών. Επικεντρώνονται επίσης στις επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν λόγω φλεγμονών και περιγράφουν, με βάση κλινικά παραδείγματα, πώς αντιμετωπίζονται ακραίες καταστάσεις.Αναφέρονται επίσης στα νομικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν κατά τη θεραπεία με εμφυτεύματα και έχουν σχεδιάσει έναν πρακτικό, σαφή και εφαρμόσιμο οδηγό για τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά την ενημέρωση του ασθενούς, με ακριβή τεκμηρίωση και λεπτομερή περιγραφή του σχεδίου θεραπείας, προκειμένου να αποκλειστούν εκ των προτέρων πιθανές νομικές διεκδικήσεις.
Στο κεφάλαιο "Εισαγωγή στην προσθετική των εμφυτευμάτων" γίνεται αναφορά στα σύγχρονα δεδομένα των υλικών και του σχεδιασμού των εμφυτευμάτων, αναφορά στη σύγκλειση των επιεμφυτευματικών κατασκευών και ακολουθεί κλινικός και εργαστηριακός άτλαντας προσθετικών αποκαταστάσεων.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Hans - Jurgen Hartmann (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thomas Weischer (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Cornelius G. Wittal (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Κ. Καφούσιας (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
300
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση