Επικίνδυνες συνδέσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επικίνδυνες συνδέσεις

Μυθιστόρημα

Αλέξανδρος Κεφαλάς

8.00€ -27% 5.84€

Η Romance εύθραυστη κι απογοητευμένη έχοντας μόλις βγει από ένα χωρισμό αδυνατεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα. Μέσα στα απρόσωπα chatrooms του διαδικτύου αναζητά ένα στήριγμα για να ξεγελάσει τον πόνο της.

Η Butterfly κοσμοπολίτισσα, μοιραία μια πραγματικά λαμπερή πεταλούδα που λατρεύει το χώρο της μόδας περνά την ώρα της φλερτάροντας διαδικτυακά.

Δύο τόσο διαφορετικές γυναίκες που τις ενώνει ένας γοητευτικός άνδρας ο Valmon. Ποια θα τον κερδίσει; Το παιχνίδι του έρωτα φαντάζει τόσο ακίνδυνο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή μήπως όχι;

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον εικονικό κόσμο του διαδικτύου.

Ένα φρέσκο, μοντέρνο και διεισδυτικό μυθιστόρημα για την ψηφιακή υπόσταση των σχέσεων στον κόσμο των social networks.

Αλέξανδρος Κεφαλάς

Αλέξανδρος Κεφαλάς (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς γεννήθηκε στα Εξάρχεια το 1977. Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου της Ελλάδας στον τομέα της Ιστορίας της Τέχνης. Στο παρελθόν εργάσθηκε ως επιμελητής έκθεσης σε γκαλερί των Αθηνών, ενώ ασχολήθηκε παράλληλα με τη διδασκαλία της ιστορίας της τέχνης. Στα ελληνικά γράμματα εμφανιστηκε το 2007. Έχει γράψει ιστορικό & σύγχρονο μυθιστόρημα, διηγήματα και ποίηση. Δεν του αρέσουν οι ταμπέλες "μυθιστοριογράφος", "διηγηματογράφος", "ποιητής", το λογοτέχνης τα καλύπτει όλα. Το 2012 συνεργάσθηκε με το λογοτεχνικό fanzin "Αστυδρόμος" ενώ για τρία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος λογοτεχνικής αξιολόγησης των εκδόσεων Λέμβος. Κατά καιρούς συμμετέχει με κείμενα του στον διαδικτυακό τόπο tobiblio.net ("Λογογραφήματα") και στο έντυπο ποιητικό fanzin "Ποιητές χωρίς ποιήματα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
165
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.262 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Το μυθιστόρημα του Α. Κεφαλά πραγματεύεται την…

★ ★ ★ ★ ★

Το μυθιστόρημα του Α. Κεφαλά πραγματεύεται την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του διαδικτύου, που ως εύρημα (και όχι μόνο) για τον συγγραφέα είναι ένα κίνητρο και ένα εργαλείο για να τοποθετηθεί πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στα αδιέξοδα της επικοινωνίας, σε μια μητρόπολη όπως η Αθήνα. Οι Real Time σκηνές των ηρώων καθώς κινούνται και ζουν την καθημερινότητα, δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να γίνει και ο ίδιος παρατηρητής τους με τα μάτια της φαντασίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο με γρήγορη, σχεδόν κινηματογραφική ροή, με τόσο όμορφες δεμένες σκηνές που δεν σε αφήνουν δευτερόλεπτο να επαναπαυτείς. Η γραφή, ο λόγος των ηρώων, οι σκέψεις τους αλλά ακόμα και οι σιωπές τους είναι απεγκλωβισμένες από περιττά λογοτεχνικά τερτίπια. Η δομή των χαρακτήρων υπέροχα δεμένη, και παρόλη την σταθερή αφηγηματική εξέλιξη, δεν σου αφήνει περιθώριο κριτικής. Ο συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί η γραφή του, αλλάζει την ροή των γεγονότων, και οδηγείται τελικά σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 19/02/2011)

Το διάβασα μονορούφι...απλά τέλειο! Γρήγορο,…

★ ★ ★ ★ ★

Το διάβασα μονορούφι...απλά τέλειο! Γρήγορο, διοαρατικό και μοντέρνο. Γραφή και πλοκή ολοκληρψμένη!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 08/03/2011)

Οι Επικίνδυνες Συνδέσεις είναι ένα σύγχρονο έργο…

★ ★ ★ ★ ★

Οι Επικίνδυνες Συνδέσεις είναι ένα σύγχρονο έργο με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, γρήγορους ρυθμούς και πολλές ανατροπές. Οι πρωταγωνιστές συστήνονται μέσω της εξιδανικευμένες διαδικτυακής τους εικόνας, πίσω από την ανωνυμία των απρόσωπων chat rooms. Εκεί δημιουργούν τον προσωπικό τους μύθο, στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής τους. Στην πορεία, ο αναγνώστης τους γνωρίζει βαθύτερα μέσα από αφηγηματικές αναλήψεις και παρεκβάσεις. Τα δευτερεύοντα πρόσωπα κατέχουν κι αυτά ιδιαίτερη θέση, το καθένα με την προσωπική του ιστορία, καλύπτοντας μεγάλη γκάμα χαρακτήρων (κενόδοξοι νεόπλουτοι, αστές κυρίες μιας αλλοτινής εποχής, απλοϊκοί επαρχιώτες, οικονομικοί μετανάστες κ.ά.). Ο συγγραφέας παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές της ζωής τους αποστασιοποιημένος, από τη δική τους οπτική γωνία και χωρίς να τους κρίνει, ανακαλύπτοντάς τους -κατά κάποιο τρόπο- μαζί με τον αναγνώστη. Το αποτέλεσμα είναι μία δυνατή αφήγηση με φόντο τους πολυσύχναστους δρόμους της μεγαλούπολης.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 06/08/2012)

Ο συγγραφέας, τόσο στην ιστορική όσο και στη…

★ ★ ★ ★ ★

Ο συγγραφέας, τόσο στην ιστορική όσο και στη σύγχρονη μυθιστοριογραφία του, ασχολείται πάντα με τις ανθρώπινες σχέσεις, τα αδιέξοδα της επικοινωνίας και τις συμβάσεις της κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι κάθε εποχής εντάσσονται. Οι ρεαλιστικές σκηνές των ηρώων του καθώς κινούνται και ζουν την καθημερινότητα τους, δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να γίνει και ο ίδιος παρατηρητής τους με τα μάτια της φαντασίας. Η γραφή, ο λόγος των μορφών του, οι σκέψεις τους αλλά ακόμα και οι σιωπές τους είναι απεγκλωβισμένες από περιττά λογοτεχνικά τερτίπια. Στα έργα του συγγραφέα η δομή των χαρακτήρων του είναι πάντα υπέροχα δεμένη, και παρόλη την σταθερή αφηγηματική εξέλιξη, δεν αφήνουν στον αναγνώστη περιθώριο κριτικής. Ο συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί η γραφή του, αλλάζει συχνά την ροή των γεγονότων, και οδηγείται τελικά σε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι λεπτοδουλεμένες απεικονίσεις, η μεστή γλώσσα και η αδιόρατη ειρωνεία είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μυθιστορημάτων του. Υπέρμαχος της ρεαλιστικής γραφής απορρίπτει τους πολύπλοκους λογοτεχνικούς στοχασμούς και τις σουρεαλιστικές περιγραφές υπέρ της άμεσης ψυχογραφικής διήγησης που εστιάζει στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 11/08/2012)