Επαγγελματισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επαγγελματισμός

Νομοθεσία, κανονισμοί, ασφάλεια εργασίας

Συλλογικό έργο

Armin Steinmuller

Manfred Harterich

40.77€ -26% 30.17€

Επαγγελματισμός. Μια λέξη που παραπέμπει στον τρόπο προσέγγισης του πελάτη και την κατάλληλη επαγγελματική πορεία στην αγορά εργασίας του τεχνικού, από την αποφοίτηση του έως την αφυπηρέτησή του από το επάγγελμα. Υγιεινή και Ασφάλειας Εργασίας. Στη σκέψη των περισσοτέρων ανθρώπων οι λέξεις παραπέμπουν στην εργασία και τους κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα όμως ο όρος, υγιεινή και ασφάλεια, είναι ευρύτερος και δεν περιλαμβάνει μόνο την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας, αλλά και την πολιτική της επιχείρησης και της πολιτείας στα θέματα αυτά, τις αντιλήψεις που υπάρχουν, τη διάθεση οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ. Η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών εργασίας, δεν εξαρτάται μόνο από την τήρηση κάποιων κανόνων γιατί αποτελεί πολυσύνθετο πρόβλημα. Διαμορφώνεται από ενέργειες, παραλήψεις, πρωτοβουλίες και αντιλήψεις κυρίως των εργοδοτών και της πολιτείας. Σημαντικός είναι ο ρόλος των εργαζομένων, οι προτεραιότητες που θέτουν και ο βαθμός συμμετοχής τους. Η γνώση και η ενημέρωση συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία Περιβάλλοντος. Εξασφαλίζεται από την ενεργό συμμετοχή κάθε εργαζόμενου ή μη. Μέλημα του κράτους είναι να φροντίζει την εφαρμογή των περιβαλλοντικών διατάξεων και των επιχειρήσεων να προσανατολίζουν την παραγωγή τους σε μεθόδους παραγωγής και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.
Κανονισμοί -Νομοθεσία. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις κατασκευές, στις επισκευές και στη συντήρηση, για να είναι ασφαλή πρέπει να παράγονται ή να χρησιμοποιούνται με βάσει εθνικούς (ΕΛΟΤ, DIN, BS κ.α.), Ευρωπαϊκούς (ΕΝ) ή Διεθνείς (ISO) Κανονισμούς. Όλοι οι χρησιμοποιούμενοι κανονισμοί έχουν ενσωματωθεί στη Νομοθεσία της χώρας. Οι βασικές γνώσεις που παρουσιάζονται σ` αυτό το βιβλίο αφορούν τους τεχνικούς κεντρικών θερμάνσεων, τους εγκαταστάτες αερίων καυσίμων και τους θερμοϋδραυλικούς.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Armin Steinmuller (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Manfred Harterich (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γ. Παπαϊωάννου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ι. Παρίκος (Επιμέλεια)


Παναγιώτα Ψαλλίδα (Μεταφραστής)

Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ΄ όπου και έλαβε το Mεταπτυxιακό και Διδακτορικό της Δίπλωμα. Συμπλήρωσε τις σπουδές της με την απόκτηση του τίτλου Παιδαγωγικής (ΠΑΤΕΣ) και Mεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΑΠ). Από το 1996 είναι καθηγήτρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ και από το 2000 Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2000 μέχρι το 2004 διετέλεσε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Donou της Krems (Αυστρία) , ενώ το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2005-06 προσκλήθηκε και υπηρέτησε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ασχολείται με θέματα διά βίου Εκπαίδευσης, Αξιοποίησης, Aνάπτυξης και Επιμόρφωσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και έχει διατελέσει Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών της "ΑΘΗΝΑ 2004".

Πολυάννα Παπαφράγκου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
400
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.662 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση