Ένζυμη βιοτεχνολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένζυμη βιοτεχνολογία

4η αναθεωρημένη έκδοση

Ιωάννης Κλώνης

35.00€ -10% 31.50€

Σήμερα τα ένζυμα εμπλέκονται σχεδόν σε όλες τις διεργασίες παραγωγής βιοπροϊόντων, επεξεργασίας βιολογικών και συνθετικών υλικών, στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών και τεχνολογιών στη βιομηχανία τροφίμων, χημικών και φαρμακευτικών προϊ­όντων, στην ανάλυση και στην ιατρική, στη γεωργία και στο περιβάλλον.  Λόγω της αλματώδους εξελίξεως του πεδίου, μετά από παρέλευση οκτώ ετών από την παρουσίαση της 3ης εκδόσεως της Ενζυμικής Βιοτεχνολογίας, κρίθηκε αναγκαία η αναθεώρησή της.

Τα δεκαπέντε πλέον κεφάλαια του βιβλίου εμπλουτίζονται με πολλές και εκτενείς προσθήκες κειμένου και αισθητικές βελτιώσεις, 235 σχήματα (τα περισσότερα νέα ή επανασχεδιασμένα) και 26 πίνακες. Μετά από μία σύντομη εισαγωγή στον προσδιορισμό («μέτρηση») και την ιστορία των ενζύμων, παρουσιάζονται η ενζυμική κινητική από εφαρμοσμένη σκοπιά, οι τύποι και η κινητική των ενζυμικών βιοαντιδραστήρων. Ακολουθούν η κατιούσα διεργασία/τεχνολογία απομονώσεως και καθαρισμού των ενζύμων, τα ακινητοποιημένα (καθηλωμένα) ένζυμα και οι τεχνικές ακινητοποιήσεως ενζύμων και μορίων-δεσμευτών (προσδετών) σε στερεούς φορείς.

Μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στις πλείστες όσες εφαρμογές των ενζύμων: στη βιομηχανία τροφίμων, στη χημική και τη φαρμακευτική βιομηχανία, σε άλλες βιομηχανίες μεγάλης κλίμακας, στη θεραπευτική και την αναγεννητική ιατρική, στην ανάλυση και τους ενζυμικούς βιοαισθητήρες, στη βιοκατάλυση σε περιβάλλον οργανικών διαλυτών, στη βιοαποκατάσταση του περιβάλλοντος, και στα βιοκαύσιμα. Η ύλη του βιβλίου ολοκληρώνεται με προτεινόμενη βιβλιογραφία, Αγγλοελληνικό-Ελληνοαγγλικό λεξικό επιστημονικών όρων, και λεπτομερές ευρετήριο. Το βιβλίο, στη νέα του μορφή, καλύπτει ικανοποιητικότερα τις ανάγκες ενός ευρύτερου φάσματος αναγνωστών, ενώ θα αποβεί χρήσιμο βοήθημα στους φοιτητές αλλά και σε όσους ενδια­φέρονται να γνωρίσουν εκτενέστερα τη βιοτεχνολογία των ενζύμων.

Ιωάννης Κλώνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ηράκλειο Κρήτης
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
608
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.882 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση