Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων

Όροι ναυλοσυμφώνου, φορτωτικής, Shipping

Αθανάσιος Ν. Γιαννάκης

20.29€ -11% 18.06€

Με το λεξικό αυτό ευελπιστώ να καλύψω ανάγκες στελεχών που εργάζονται σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο χώρο της εκμετάλλευσης του πλοίου, όπως διαχείριση πλοίων, ναυλώσεις, ναυτικές ασφαλίσεις, προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και σε άλλες ναυτιλιακές δραστηριότητες. Κρίνεται δε απαραίτητο βοήθημα για τον πλοίαρχο.
Το λεξικό είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ναυτικής και ναυτιλιακής γνώσης και εμπειρίας μου αφενός πάνω στα πλοία σαν πλοίαρχος και αξιωματικός Ε.Ν., αφετέρου σαν στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων και καθηγητής στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων.
Προσπάθησα να καταγράψω εννοιολογικά τους όρους που έκρινα σαν τους πλέον αντιπροσωπευτικούς από πλευράς εκμετάλλευσης του πλοίου, αντλώντας στοιχεία από έγκυρα αγγλικά λεξικά ναυτιλιακής ορολογίας, όπως του P. Brodie και την παρατιθέμενη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Αθανάσιος Ν. Γιαννάκης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Γιαννάκης είναι καθηγητής στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων και από το 1995-2008 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (European University A.C.) στα οποία διδάσκει ναυλώσεις, ναυτική ασφάλεια και δίκαιο της θάλασσας. Είναι Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν. με πλοιαρχία σε ποντοπόρα πλοία και έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα ναυλομεσίτης (competitive broker) σε ναυλομεσιτικά γραφεία στον Πειραιά, και διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Jetwave Shipping Inc. Το "Εννοιολογικό λεξικό ναυτιλιακών όρων" είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης ναυτιλιακής εμπειρίας και απόκτησης γνώσης κατά τη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων πάνω στις ναυλώσεις και τις ναυτικές ασφαλίσεις. Ο συγγραφέας έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο και της Ε.Ε στις Βρυξέλλες σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Έχει δε επιλεγεί από τον ΙΜΟ σαν εμπειρογνώμων (competent person), σε θέματα ελέγχου και αξιολόγησης του ναυτικού εκπαιδευτικού συστήματος ξένων κρατών -μεταξύ των οποίων, της Ιαπωνίας και της Λετονίας- σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΜΟ ((STCW).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Παιανία
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
165
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.334 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση