Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789603258759
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Τo παρόν βιβλίο αποτελείτο δεύτερο μέρος του τρίπτυχου των εκπαιδευτικών εγχειριδίων του Γιάλομ για την ψυχοθεραπεία, μετά το "Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας". Εξειδικεύει την εφαρμογή της ομαδικής θεραπείας σε νοσηλευόμενους ασθενείς, έναν πληθυσμό μεικτό, δύσκολο και με συχνή εναλλαγή, ο οποίος για την κλινική ψυχιατρική έχει ειδική και βαρύνουσα σημασία. Απευθύνεται σε κλινικούς ψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές και όσους εργάζονται στην ψυχιατρική νοσηλευτική μονάδα. Το βιβλίο αυτό ξεπερνά τα στενά όρια ενός επαγγελματικού εγχειριδίου ο Γιάλομ παρουσιάζει πώς μπορεί να λειτουργήσει πιο σωστά, πιο αποτελεσματικά και πιο ανθρώπινα ένα ψυχιατρικό τμήμα νοσηλείας. Πώς μπορεί αυτός ο τόπος των πολλών αρνητικών μύθων να γίνει ένας βιώσιμος χώρος για όλους, και για όσους νοσηλεύονται και για όσους εργάζονται σ` αυτόν. Μια ανάγκη απολύτως ζωτική στη σημερινή ελληνική νοσοκομειακή πραγματικότητα.
"Ο Γιάλομ ασχολείται για μια ακόμη φορά με ένα καίριο θέμα και το χειρίζεται με τη γνωστή του διεξοδική, ευανάγνωστη και συναρπαστική γραφή. Μιλά μέσα από τη μακρόχρονη και μεστή του εμπειρία και συνηγορεί υπέρ της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στο χώρο του νοσοκομείου. Έχει γράφει έναν εξαιρετικά εύχρηστο οδηγό, γενναιόδωρα διανθισμένο με παραδείγματα από τη διάδραση ασθενών και θεραπευτών δοσμένα με πειστικότητα και ζωντάνια. Οι διαπροσωπικές του τεχνικές είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις πολυάσχολες και υπερφορτωμένες μονάδες νοσηλείας."
(Marc Hertzman, M.D., επιστημονικός διευθυντής, Νοσοκομείο George Washington Medical Center)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και ψυχιατρική στη Νέα Υόρκη, απ΄ όπου επέστρεψε το 1992. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία του: "Τζούλια" (Τραμ, 1983), "Ο μετανάστης" (Άγρα, 1986), "Τοιχογραφία" (Άγρα, 1992), "Κλειδωμένος στο γραφείο" (Άγρα, 1997), "Η πυξίδα της άνοιξης" (΄Αγρα, 2001), "Τζούλια 2" (΄Αγρα, 2010). Έχει μεταφράσει με την Παυλίνα Παμπούδη το βιβλίο του T.S.Eliot "Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ" (Άγρα, 2000) και με την Ευαγγελία Ανδριτσάνου το σύνολο του έργου του Irvin Yalom στα ελληνικά.. Έχει μεταφράσει ποίηση και πεζά των: William Carlos Williams, Ted Hughes, Pierre Reverdy, Seamus Heany, Lee Breuer και Sylvia Plath για το περιοδικό "Ποίηση", το θέατρο και τις εκδόσεις "Άγρα".
O Irvin D. Yalom (1931-) είναι επίτιμος καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. Μαθητής και συνεργάτης του Rollo May, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους, εν ζωή, εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής στην ψυχιατρική και είναι συγγραφέας του εγκυρότερου και πληρέστερου εγχειρίδιου υπαρξιακής ψυχοθεραπείας ("Existential Psychotherapy"). Το πρώτο του βιβλίο, "Theory and Practice of Group Psychotherapy", έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες και αποτελεί βασικό διδακτικό εγχειρίδιο σε πολλές σχολές ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας. Ο Yalom έχει γράψει πολλά ακόμη επιστημονικά βιβλία και άρθρα. Το λογοτεχνικό του έργο αρχίζει όψιμα και περιλαμβάνει δύο συλλογές διηγημάτων ("Love΄s Executioner" και "Momma and the Meaning of Life") και τρία μυθιστορήματα ("When Nietzsche Wept", "Lying on the Couch" και "The Schopenhauer Cure"), που όλα έχουν γίνει μπεστ-σέλλερ σε πολλές χώρες. Όλα του τα λογοτεχνικά βιβλία αποτελούν ιστορίες ψυχοθεραπείας και ο ίδιος τα θεωρεί προέκταση του διδακτικού του έργου, το οποίο, όπως λέει, βρίθει ούτως ή άλλως ιστοριών και διηγήσεων. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι σήμερα, τα βιβλία του "Όταν έκλαψε ο Νίτσε", "Στο ντιβάνι", "Ο δήμιος του έρωτα", "Το δώρο της ψυχοθεραπείας", "Θρησκεία και ψυχιατρική", "Η θεραπεία του Σοπενάουερ", "Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας" και "Η μάνα και το νόημα της ζωής" (όλα από τις εκδόσεις Άγρα).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα