Ενδόμυχο ημερολόγιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ενδόμυχο ημερολόγιο

(επιλογή)

Henri-Frederic Amiel

7.00€ -10% 6.30€
Το πνεύμα μπορεί καθεαυτό να έχει την εμπειρία του απείρου. Στο ανθρώπινο ον αποσπάται κάποτε ο θείος σπινθήρας που του επιτρέπει να διαβλέπει την ύπαρξη του είναι-πηγής, του είναι-θεμελίου, του είναι-αρχής στην οποία όλα αναπαύονται, όπως μια ακολουθία στη γενετική της μορφή. Το σύμπαν δεν είναι παρά ακτινοβολία του πνεύματος· οι ακτινοβολίες του θείου πνεύματος είναι για μας κάτι περισσότερο από φανερώσεις, έχουν μια πραγματικότητα παράλληλη με τη δική μας. Οι ακτινοβολίες του πνεύματός μας δεν είναι παρά ατελείς κατοπτρισμοί του πυροτεχνήματος που εκπέμπεται από το Brahma.
Νίκος Μακρής

Νίκος Μακρής (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Μακρής γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1947. Διδάκτορας της φιλοσοφίας και συγγραφέας, αναστρέφεται δημιουργικά με τις μεγάλες εκδιπλώσεις του πνεύματος στις διαπολιτισμικές του εκφράσεις και προσπαθεί να ιχνεύσει τη φιλοσοφική σταθερά η οποία κορυφώνει τις πανανθρώπινες εκζητήσεις και στέφει το διιστορικό μόχθο των αναζητητών της σοφίας και μάλιστα χωρίς προκαταλήψεις και εξαπλουστευτικές θεωρήσεις. Η φιλοσοφική στρατεία του Νίκου Μακρή η οποία χαιρετίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, μακρά, επίμονη και έξω απ΄ το θόρυβο του εφήμερου, συνιστά εφημερία και εκφράζεται με πλήθος βιβλίων, μελετών, άρθρων, διαλέξεων και μαθημάτων υπό το αδιόρατο φως της philosophia perennis.

Henri-Frederic Amiel (Συγγραφέας)

Ο Henri-Frederic Amiel γεννήθηκε στη Γενεύη το 1821. Έχασε μικρός τους γονείς του οι οποίοι ανήκαν στους Ουγενότους, πολλοί απʼ τους οποίους έπεσαν θύματα διωγμών ιδίως μετά την ανάκληση του διατάγματος της Ναντ και κατά τη νύχτα του Αγίου Βορθολομαίου (1572). Σπούδασε στη Γενεύη και ειδικεύθηκε στη γερμανική φιλοσοφία. Ήδη το 1849 ορίστηκε καθηγητής της αισθητικής στην Ακαδημία της Γενεύης και το 1854 αναγορεύτηκε καθηγητής της ηθικής φιλοσοφίας. Κατά τη διάρκεια της καθηγεσίας του δημοσίευσε κείμενα για τον Έρασμο, τη γνωστή διανοούμενη Μme de Stael κ.α., καθώς και το μελέτημα "Για το Νατουραλισμό και τον Ιδεαλισμό στην Τέχνη". Εξέδωσε επίσης ποιητικές συλλογές, όπως: "Μέρος Ρέμβης, "Οι Ξένες", "Κάρολος ο Τολμηρός", "Κόκκοι Κεχριμπαριού", κ.ά. Μοναχικός αλλά όχι μονήρης ο Amiel έγινε γνωστός κυρίως απʼ το περίφημο "Journal Intime" (Ενδόμυχο Ημερολόγιο) το οποίο υπήρξε η κύρια προκατάληψη και απασχόλησή του. Σε χιλιάδες σελίδων, που περιλαμβάνονται σε περισσότερους από δέκα ογκώδεις και πυκνοτυπωμένους τόμους, ο Amiel αναστρέφεται με τα μεγάλα προβλήματα της ύπαρξης και αναδεικνύεται σε στοχαστή πανευρωπαϊκής εμβέλειας, παρά τις αναπόφευκτες αδυναμίες ενός παρόμοιου έργου. Πέθανε το 1881 και μόνο μετά το θάνατό του δημοσιεύθηκαν ανέκδοτα κείμενά του και κυρίως το Ημερολόγιό του το οποίο τον κατέστησε κλασικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
96
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση