Εναλλακτικός επαγγελματικός προσανατολισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εναλλακτικός επαγγελματικός προσανατολισμός

Βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει

Αλέξανδρος Ε. Πιστοφίδης

19.70€ -11% 17.53€

"Οι θέσεις εργασίας, που κάποτε οι άνθρωποι κατείχαν για όλη τους τη ζωή, σήμερα θεωρούνται προσωρινές και μπορεί να εξαφανιστούν απροειδοποίητα, μαζί με τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που τις προσφέρουν.
Τη χρονική στιγμή που οι νέοι και οι νέες μπαίνουν στο παιχνίδι της ζωής, κανείς δεν μπορεί να πει ποιοι θα είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στο μέλλον.
Στόχος του βιβλίου είναι να πείσει τον αναγνώστη, ότι ζούμε σε μια ιδιάζουσα και μεταβατική εποχή, όπου το δίλημμα επαγγελματικής επιλογής δεν μπορεί να είναι "ποιο επάγγλεμα θε έχει πέραση" αλλά "ποιο επάγγελμα ταιριάζει στο χαρακτήρα μου". Το ποιο επάγγελμα θα έχει πέραση στο άμεσο μέλλον, δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, διότι με τα δεδομένα μιας εποχής που φεύγει, δεν μπορεί να ανιχνεύσει τις ανάγκες της Νέας Εποχής που έρχεται.
Το παρόν βιβλίο προσπαθεί να δώσει πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σε θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, τον επαγγελματικό και όχι μόνο, προσανατολισμό και τον τρόπο προώθησης της εργασίας στη σύγχρονη αγορά απασχόλησης, όπως:
- Οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και την εργασία
- Οι πολιτικές απασχόλησης στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία
- Μέθοδοι και τεχνικές αυτογνωσίας και προσανατολισμού
- Τα τυπικά και τα επιπλέον προσόντα που ζητά σήμερα η αγορά
- Τεχνικές εύρεσης εργασίας
- Οι σύγχρονες διαδικασίες πρόσληψης, κ.α.
Επιπλέον, το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μια σειρά σύγχρονων θεμάτων, που έμμεσα αλλά και άμεσα άπτονται του εργασιακού μέλλοντος και του προσανατολισμού όλων μας.

Θωμάς Κ. Κιμέρης (Υπεύθυνος Σειράς)


Αλέξανδρος Ε. Πιστοφίδης

Αλέξανδρος Ε. Πιστοφίδης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και των δύο χωρών σαν επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο Uebersee Museum και στο Berufs-Bildungs-Institut της Γερμανίας/Βρέμη, καθώς και στον ΟΑΕΔ. Διετέλεσε σύμβουλος διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του "Κοινωνικού Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας" στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από το 1994 μέχρι και το 2000 ήταν συνδιαχειριστής / διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, Eco-System-International. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως διευθυντής εκπαίδευσης σε Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και ως σύμβουλος, παρέχοντας υπηρεσίες σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
335
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.563 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση