Ένα σεντούκι γεμάτο μυστικά
zoom in

[...] Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τίτλο "Ένα σεντούκι γεμάτο μυστικά", απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου και της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Η έκδοση μπορεί να αξιοποιηθεί το πλαίσιο του μαθήματος της σχολικής ιστορίας ή σε καινοτομίες, όπως η "Ευέλικτη ζώνη", και φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με πτυχές της τοπικής ιστορίας, παρέχοντας παράλληλα τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις ιδέες που υπηρετούν την κατεύθυνση της διερεύνησης του ιστορικού και πολιτισμικού τοπίου της Κοζάνης. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από μία εισαγωγή και 14 ιστορίες, οι οποίες αναφέρονται σε 14 διαφορετικές θεματικές, σχετικές με την ιστορία της πόλης. [...]

(Ανδρέας Π. Ανδρέου, Σοφία Ηλιάδου - Τάχου)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κασβίκης (Συγγραφέας)

Ο Δρ Κώστας Κασβίκης είναι δάσκαλος και αρχαιολόγος. Είναι διορισμένος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το ακαδημαϊκό έτος 2006 εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στο ΠΤΔΕ Φλώρινας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και έχει μετεκπαιδευτεί στο Διδασκαλείο του ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης «Δημ. Γληνός». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και στο ίδιο τμήμα πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή («Αρχαιολογικές αφηγήσεις και εκπαίδευση. Ανάλυση περιεχομένου και εικονογράφησης στα σχολικά εγχειρίδια του Δημοτικού»). Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Προϊστορική Τούμπα Θεσσαλονίκης, Παλιάμπελα Κολινδρού, Τελόγλειο Ίδρυμα, Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης). Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο προσανατολίζεται σε ζητήματα διδακτικής της ιστορίας, μουσειοπαιδαγωγικής και αρχαιολογικής εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Βακάλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Νώτας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευδοξία Τραϊανού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου (Επιμέλεια)

Η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου (Φλώρινα 1960) είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο "Ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης" στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά και στη Βυζαντινή Ιστορία. Το 1996 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και το 2002 εκλέχτηκε Λέκτορας της Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών της εκπαίδευσης (ISCHE). Έχει γράψει 9 ιστορικά βιβλία και δύο μυθιστορήματα. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, την Εκπαιδευτική πολιτική, την Τοπική ιστορία με έμφαση στη Δυτική Μακεδονία, και την Εκπαιδευτική Ιστορία του Πόντου και της νεότερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αντρέας Π. Ανδρέου (Επιμέλεια)

Ο Αντρέας Π. Ανδρέου γεννήθηκε στο Αμμοχώρι της Φλώρινας το 1961, όπου ζει κι εργάζεται μόνιμα. Παντρεμένος με τη Σοφία Αντωνακάκη, σχεδόν από τα εφηβικά του χρόνια, και πατέρας δύο παιδιών, του Παντελή και της Ανδρομάχης. Σπούδασε κλασική αρχαιολογία, βυζαντινολογία και αρχαία ιστορία στο πανεπιστήμιο του Μάιντς και κλασική φιλολογία-κλασική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Δ. Γερμανίας. Από το 1988 είναι διδάκτορας της φιλοσοφίας (στην κλασική αρχαιολογία) του Γουτεμβέργιου Πανεπιστημίου (Johannes Gutenberg Universitat Mainz) του Μάιντς. Εργάζεται στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στο ΠΤΔΕ καταρχήν του ΑΠΘ και νυν (από το 2004) Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αρχικά ως ειδικός επιστήμονας του ΠΔ/407 (1991-1997), από το 1997 ως λέκτορας και από το 2001-2006 ως επίκουρος καθηγητής με αντικείμενο ιστορία και πολιτισμός της ελληνικής αρχαιότητας. Από το 2006 μέχρι σήμερα αναπληρωτής καθηγητής με αντικείμενο ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, πρόεδρος στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει ή έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο, εκτός από το ΠΤΔΕ στο Τμήμα Νηπιαγωγών, στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Κλασικής Αρχαιολογίας του Johannes Gutenberg Universitat Mainz. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διδάσκει στο ΠΜΣ του ΠΤΔΕ, στο ΠΜΣ του ΠΤΝ και στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό ΠΜΣ Μουσειολογίας του ΑΠΘ. Διατελεί από το 2006 διευθυντής σπουδών στο οικείο ΠΜΣ του ΠΤΔΕ. Επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα: αρχαία και βυζαντινή ιστορία, ιστορία και αρχαία ελληνική τέχνη, μουσείο και σχολείο, μουσειακή εκπαίδευση, ιδεολογική χρήση της ιστορίας, παράδοση και πολιτισμός, σχολική ιστορία και σχολικά εγχειρίδια ιστορίας, διδακτική της ιστορίας, τοπική ιστορία έρευνα και η διδακτική της. Από το 1997 ερευνητής στην ομάδα του ΜΟΕΣΒΙ-ΚΕΣΒΙΔΕ του ΑΠΘ (υπεύθυνος συντονιστής της ομάδας για την έρευνα στα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας της π. ΓΔΜ) Επέβλεψε ή επιβλέπει 21 πτυχιακές εργασίες, 4 μεταπτυχιακές ως κύριος επόπτης και συμμετέχει σε 14 τριμελείς επιτροπές επίβλεψης διδακτορικών διατριβών σε 5 εξ αυτών ως επιβλέπων καθηγητής. Έχει εκδώσει 7 μονογραφίες, 55 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας.

Τόπος Έκδοσης:
Κοζάνη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση