Ένα ποτήρι ακόμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένα ποτήρι ακόμα

Ανθολογία διηγημάτων παλαιών και νέων συγγραφέων

Η πνευματική ζωή είναι απλή και συνάμα δύσκολη. Τόσο δύσκολη όσο και η απλότητα. . . Τα διηγήματα του τόμου αυτού αφηγούνται ιστορίες ανθρώπινων έργων. Ιστορίες, όπου συγχέονται τα μέσα και οι σκοποί, και δυσδιακρίνονται το μείζον και το έλασσον στα κριτήρια των ανθρωπίνων έργων. Πολύπλοκες και σύνθετες κι αυτές, οι ιστορίες των διηγημάτων μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους και άστοχες κατάντικρυ στο αεί ζητούμενο: την απλότητα. Κι όμως! Υπάρχει σ` αυτά ένα κοινό στοιχείο, μια κρυμμένη ουσία που τα κάνει σμάρι-αρμαθιά κλειδιών για κλειδωμένες θύρες: η ευεργετική λειτουργία της λογοτεχνικής γραφής. Κι η λογοτεχνία -η αληθινή λογοτεχνία- ευεργετεί τον άνθρωπο, αποκαλύπτοντάς του το φως, μέσα στο οποίο η ίδια ανασαίνει ασταμάτητα: το φως της ποιητικής όρασης των πραγμάτων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασίλης Αργυριάδης

Βασίλης Αργυριάδης (Ανθολόγος)

Ο Βασίλης Αργυριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Υπήρξε υπεύθυνος σύνταξης (1994-1997) στο περιοδικό Παρεμβολή της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα περιοδικά Σύναξη, Ανάπλαση, Διγενής κ.ά., ενώ έχει μόνιμη στήλη στο περιοδικό Τόλμη. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ραδιοφωνικές εκπομπές. Σήμερα ασχολείται με επιμέλειες βιβλίων και έχει γράψει παιδικά παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Χρόνη.

Χρήστος Α. Γουσίδης

Χρήστος Α. Γουσίδης (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Γουσίδης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1970 στη Θεσσαλονίκη. Όταν τέλειωσε το σχολείο πήγε στην Αθήνα να σπουδάσει Γραφιστική. Μετά το πτυχίο Γραφιστικής του ΤΕΙ, πήγε στην Αγγλία για ένα μεταπτυχιακό στο τμήμα Graphic Fine Art στο Κεντ, όπου ασχολήθηκε με τη Video Art. Κατόπιν στη Σκωτία έκανε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στο Glasgow School of Art. Από το 1998 ζει από τις ζωγραφιές, τις εικόνες και τα σκίτσα του και συνεργάζεται στενά με τις εκδόσεις Ακρίτας. Το 2000 νυμφεύθηκε τη Μελίνα Γραμματικοπούλου και έχουν τρεις κόρες.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση