Εν φαντασία και λόγω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εν φαντασία και λόγω

Μελέτες για την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη

Κάρολος Μητσάκης

9.17€ -22% 7.15€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602865613

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια , Αυτοβιογραφίες

 • Έτος κυκλοφορίας

  2001

 • Εκδότης

  Έλλην

Ο μικρός αυτός τόμος αποτελείται από έξι μελετήματα.
Το πρώτο με μορφή δοκιμίου παραλληλίζει την παρακμή των Ελληνιστικών και των Ρωμαϊκών χρόνων με την παρακμή των αξιών στην εποχή μας.


Το δεύτερο μελέτημα ανιχνεύει τα διάφορα θέματα από τα ομηρικά ποιήματα που έχουν σταθεί πηγή έμπνευσης για τον Αλεξανδρινό ποιητή.


Το τρίτο μελέτημα εξετάζει διεξοδικά τα ποικίλα προβλήματα που παρουσιάζουν τα 71 ποιήματα του Καβάφη, που έχουν μελοποιηθεί από 31 διαφόρους Έλληνες συνθέτες του Κ΄ αιώνα.


Τα τρία τελευταία μελετήματα εξετάζουν τις επιδράσεις που άσκησε η καβαφική ποίηση στο έργο τριών Ελλήνων ποιητών.

Κάρολος Μητσάκης (Συγγραφέας)

Ο Καριοφίλης (Κάρολος) Μητσάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1932. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Οξφόρδης και Μονάχου. Δίδαξε ως έκτακτος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ (1966-1968) και στη συνέχεια, βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1968-1972). Το 1972 μετακλήθηκε ως τακτικός καθηγητής στην έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και το 1977 εξελέγη τακτικός καθηγητής της ίδιας έδρας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου αποτελεί σήμερα ομότιμο καθηγητή. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν τη βυζαντινή υμνογραφία, την πρωτονεοελληνική και υστερομεσαιωνική γραμματεία και τη νεοελληνική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Μεταξύ 1972-1980 χρημάτισε διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, όπου εφάρμοσε προγράμματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για ξένους επιστήμονες και φοιτητές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
115
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.184 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση