Εμπλουτισμός του λεξιλογίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εμπλουτισμός του λεξιλογίου

Τεύχος 1: Ενότητες: α. Σώμα - εμφάνιση β. Νους - πνεύμα: Βιβλίο μαθητή

Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος

16.21€ -27% 11.83€

Η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά βιβλίων για τη γλώσσα και τα Μαθηματικά που προορίζονται για μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Τα βιβλία αυτά στο πεδίο της Γλώσσας αναφέρονται στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, στη Γραμματική και τη Σύνταξη, στην παραγωγή και την κατανόηση κειμένων. (...) Τα βιβλία αυτά καινοτομούν επίσης στο ότι η σειρά περιλαμβάνει, παράλληλα με το βιβλίο του μαθητή, αντίστοιχο βιβλίο για τον γονέα και τον εκπαιδευτικό. Στο βιβλίο αυτό καθοδηγούνται οι σημαντικοί αυτοί παράγοντες διδασκαλίας και μάθησης, και κυρίως οι γονείς, στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία και να συμμετάσχουν αποτελεσματικά στη διδασκαλία και μάθηση του παιδιού στον χώρο της Γλώσσας και των Μαθηματικών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Γεώργιος Μπαμπινιώτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Απόφοιτος του 9ου Γυμνάσιου Αρρένων Αθηνών, σπούδασε φιλολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του το 1962. Συνέχισε τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε λιγότερο από 10 χρόνια είχε γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Τμήματος Φιλολογίας, ενώ το 2000 εκλέχθηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έχει ευρεία επιστημονική δράση και πλούσιες δραστηριότητές, με πάμπολλες συνεργασίες. Μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων, Πρόεδρος τής Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών, τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Το Βήμα" και επιστημονικός συντάκτης τηλεοπτικών εκπομπών στην Κρατική Τηλεόραση. Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται δεκάδες βιβλία, ανάμεσα τους το "Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο", το "Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας" και η πολύ πρόσφατη "Γραμματική της Νέας Ελληνικής".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρω Αλεξάνδρου (Εικονογράφος)

Η Μάρω Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτη και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998 με την εικονογράφηση του βιβλίου "Η στρίγκλα Βασίλισσα" των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Στις επόμενες δουλειές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Το αλφαβητάρι της φύσης, η σειρά Ο Μίμης και η Λόλα, Η Μυρτώ και το κουνουπάκι, Αϊ-Βασίλη σ΄ αγαπώ, Το γατάκι που ήθελε να γίνει αστρονάυτης. Επίσης έχει συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του Αθήνα 2004, "Ολυμπιακό 2004άδικο" και "Η Δέσποινα και το περιστέρι".

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
21x29
Βάρος:
0.703 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση