Εμβρυολογία των κατοικίδιων θηλαστικών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εμβρυολογία των κατοικίδιων θηλαστικών

Εμβρυογένεση - μορφογένεση, εμβρυϊκά εξαρτήματα, διαμαρτίες κατά τη διάπλαση

Ιωάννης Ν. Μάγρας

Το διδακτικό αυτό πόνημα, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη προηγούμενου με τίτλο "Εμβρυολογία των κατοικίδιων ζώων", προορίζεται για την υποστήριξη της διδασκαλίας της εμβρυολογίας στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.
Η "εμβρυολογία των κατοικίδιων θηλαστικών" από την επιστημονική σκοπιά εντάσσεται στα πλαίσια της συγκριτικής εμβρυολογίας στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος μας αποτελεί μια επιμέρους διδακτική ενότητα του τομέα δομής και λειτουργίας ζωικών οργανισμών ενώ ως διδακτικό ερευνητικό αντικείμενο υπάγεται στο Εργαστήριο Ανατομικής, Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του τμήματος μας. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Ιωάννης Ν. Μάγρας (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Ν. Μάγρας είναι καθηγητής στον Τομέα Δομής και Λειτουργίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι εμβρυολογία-τερατολογία, μικροσκοπικά και μακροσκοπική ανατομική. Είναι πτυχιούχος διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει μετεκπαιδευτεί στα Ανατομικά Εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών του Όσλο Νορβηγίας, του Λέϊντεν Ολλανδίας, του Φρίπουργκ και της Λοζάννης Ελβετίας. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ, της UNESCO/IBRO και τιμήθηκε με δύο πρώτα βραβεία για πειραματικές του έρευνες σε μεγάλα ιατρικά συνέδρια. Έχει διδάξει επί 35 έτη στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. και παράλληλα στα τμήματα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. του Π.Θ. και των Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Ερευνητικά ασχολήθηκε με την Πειραματική Εμβρυολογία (ιδιαίτερα με τη μελέτη της επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών σε έμβρυα πειραματόζωων). Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές και βιβλιογραφικές εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
143
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.327 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση