Εμβάθυνση προς εύρεση του ακριβέστερου σχεδίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εμβάθυνση προς εύρεση του ακριβέστερου σχεδίου

Σκακιστικές επιλογές

Δημήτρης Ντουντανιώτης

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια συλλογή επιλεγμένων θέσεων από παρτίδες και σπουδές με στόχο την εξάσκηση στη εύρεση του ακριβέστερου σχεδίου σε κάθε θέση. Ειδικότερα, ο ιδιαίτερος σκοπός για τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου ήταν η εμβάθυνση στον τρόπο προσέγγισης μιας θέσης.

Η πραγματικότητα ενός σχεδίου είναι η εφαρμογή συγκεκριμένων ιδεών που προκύπτουν κατά την προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τη θέση. Φυσικά η πολυπλοκότητα κάθε σχεδίου δεν είναι παρόμοια σε όλες τις περιπτώσεις. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε θέσης μπορούν να ερμηνεύσουν τους λόγους για τους οποίους θα παίξουμε τις επόμενές μας κινήσεις. Έτσι το κεντρικό θέμα που αναπτύσσεται στο βιβλίο αυτό σχετίζεται με την οργάνωση της σκακιστικής σκέψης.

Η ύλη του βιβλίου απευθύνεται σε παίκτες κάθε επιπέδου, ενώ τα κεφάλαια έχουν διαμορφωθεί με αυξανόμενη δυσκολία. Στις θέσεις που παρουσιάζονται περιλαμβάνονται αναλύσεις, παρατηρήσεις με εκτενή επεξήγηση, σύγκριση βαριάντων, προβλήματα προς λύση, 104 διαγράμματα και ειδικές συμβουλές για την πλήρη καθοδήγηση του αναγνώστη. Πρόκειται για ένα βιβλίο απαραίτητο σε όποιον θέλει να κατανοήσει τις απαραίτητες τεχνικές που θα τον οδηγήσουν στην εύρεση του ακριβέστερου σχεδίου στις παρτίδες του!

Δημήτρης Ντουντανιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Λαμία
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
215
Διαστάσεις:
22x16
Βάρος:
0.423 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση