Εμαυτόν και μετά απάντων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εμαυτόν και μετά απάντων

Ιστορικό μυθιστόρημα

Χαρίτων Γιωτάκης

20.00€ -10% 18.00€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786188235007

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2016

 • Εκδότης

  Εκών

Αθήνα, 501 π.Χ.
Ο Κλεομήδης, ο γιος του ισχυρού Αθηναίου αριστοκράτη Ιππονίκου, επιστρέφει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της δωδεκαετούς σκληρότατης μαθητείας του στο φρικιαστικό σύστημα εκπαιδεύσεως παίδων, τη Σπαρτιατική Αγωγή. Θεωρώντας ότι το τρομακτικότερο μέρος του βίου του έχει παρέλθει, ενσωματώνεται στην πολιτικοστρατιωτική κοινωνική δομή των Αθηνών αντιλαμβανόμενος ότι η ζωή στην Πόλη αυτή τού επιφυλάσσει αναπάντεχα βίαιες εξελίξεις.
Ακολουθεί η εκπαίδευσή του στην "Εταιρεία", το διετές στρατιωτικό πρόγραμμα των εφήβων, όπου λαμβάνει τη σκληρότατη εκπαίδευση του Αθηναίου οπλίτου. Κατόπιν αυτού, εντάσσεται στην κοινωνία της Πόλεώς του, ελισσόμενος γύρω από καταστάσεις βίας, υπόγειων ενεργειών και δολιότητος και μετέχοντας στη μαχητική αντιμετώπιση κάθε εχθροπραξίας που επιχειρούν εναντίον των Αθηνών οι έξωθεν αλλά και οι εκ των ένδον εχθροί της Πατρίδος του.
Η φιλία, η συντροφικότητα αλλά, κυρίως, η αγάπη επεμβαίνουν με σφοδρότητα στη ζωή του, κατευθύνοντας την πορεία της. Στην πεδιάδα του Μαραθώνος δοξάζεται, αλλά στο πεδίο της μάχης του έρωτα συντρίβεται ολοκληρωτικά!
Αναρριχάται στην ηγεσία της Πόλεως, κινούμενος ανάμεσα στις αμφίρροπες καταστάσεις και τις εσωτερικές έριδες που επιβάλλουν οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της εποχής του. Σύντομα, ο περσικός κίνδυνος κάνει ξανά τη φρικαλέα εμφάνισή του? όμως, τώρα πλέον η ορμητική φάλαγγα οπλιτών αντικαθίσταται από το φονικό έμβολο της Τριήρους. Οι Αθηναίοι, "Ελλήνων Προμαχούντες", όπως πάντα, δεν υπολογίζουν κανέναν κίνδυνο και χωρίς δεύτερη σκέψη διατάσσουν άμεση έφοδο, αυτή τη φορά όχι από το σταθερό πεδίο του Μαραθώνος, αλλά πάνω από τα "Ξύλινα Τείχη"...

Χαρίτων Γιωτάκης (Συγγραφέας)

Ο Χαρίτων Γιωτάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, όπου και διαμένει μόνιμα. Για λίγα χρόνια έζησε στην Κέρκυρα, όπου έλαβε μουσικές σπουδές. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
870
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
1.108 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ…

★ ★ ★ ★ ★

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό βιβλίο. Η ποιότητα και η εμφάνιση της παρούσης έκδοσης είναι εξαιρετικά προσεγμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες, όμως συγχρόνως απλή και λιτή καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί πλήθος πηγών και επιστημονικών μελετών για να στηρίξει το κείμενό του, και ο τρόπος που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα είναι εντυπωσιακός. Το ύφος και ο λόγος του μυθιστορήματος έχουν ομαλή ροή χωρίς να κουράζουν. Παρόλο που είναι πυκνογραμμένο, έχει σωστό διάστιχο και κάνει χρήση άνετης στο μάτι γραμματοσειράς. Η ροή των γεγονότων είναι συνεχόμενη και ανατρεπτική, κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και «καταπίνει» τον αναγνώστη. Η προσεγμένη πένα φαίνεται από τις πρώτες σελίδες! Οι σκηνές μάχης κόβουν την ανάσα με την τόσο εκφραστική περιγραφή του συγγραφέα, τόσο στη μάχη του Μαραθώνα όσο και στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο συγγραφέας με «ανάγκασε» να νοιώθω τον ήρωα πολύ κοντά μου και να νοιάζομαι συνεχώς για αυτόν. Επίσης, σαν γυναίκα βέβαια, λυπήθηκα αφάνταστα για να μη πω ανατρίχιασα, φοβήθηκα, με αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο που διάλεγε να τελειώνει τις σκηνές του μυθιστορήματός του, ειδικά τις ερωτικές, αλλά για να χρησιμοποιήσω δύο (από τις πολλές αγαπημένες μου φράσεις-προτάσεις του βιβλίου του): «Πεθαίνουν μονάχα τα κορμιά. Οι ψυχές έχουν την ευλογία να ζουν στα βάθη των αιώνων!»…....

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 24/06/2016)