Ελθέτω η Βασιλεία Σου
zoom in

[...] Το βιβλίο αυτό περιέχει μερικές από τις ραδιοφωνικές του ομιλίες πάνω σε ευαγγελικές ή αποστολικές περικοπές.
Με τις ομιλίες αυτές καταβάλλεται προσπάθεια να κατανοήσει ο πιστός την ανάγκη της Βασιλείας του Θεού στη γη, την ανάγκη, δηλαδή, όλοι να είμαστε γύρω από τον Επίσκοπο ενωμένοι στο χώρο της Μητρόπολης Επισκοπής σε μια κοινωνία αγάπης, κατανόησης και αρμονίας.
Έτσι εκεί ενεργεί ολοκληρωμένα η χάρις του Θεού και το Άγιο Πνεύμα ενεργοποιεί τα χαρίσματά του.
Από τη σκοπιά αυτή, θα πρέπει όχι μόνο να επαινέσουμε, αλλά και να αποδεχτούμε τις συνετές σκέψεις του εξαίρετου προκατόχου μου Μητροπολίτη Πολυκάρπου που βγαίνουν από το βιβλίο αυτό. [...]

(από τον πρόλογο του Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Τιμόθεου)

Μητροπολίτης Κέρκυρας και Παξών Πολύκαρπος Βαγενάς

Μητροπολίτης Κέρκυρας και Παξών Πολύκαρπος Βαγενάς (Συγγραφέας)

Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος (κατά κόσμον Παναγιώτης Βαγενάς) γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1924. Σπούδασε νομικά και θεολογία. Δίδαξε για λίγο ως καθηγητής. Από το 1956, οπότε χειροτονήθηκε διάκονος, ως το 1967 διηκόνησε την Εκκλησία ως Πρωτοσύγκελος, ιεροκύρηκας και πνευματικός στις Ι. Μητροπόλεις Λήμνου και Τρίκκης κοντά στον αοίδιμο Μητροπολίτη Διονύσιο Χαραλάμπους. Από το 1967 ως το 1984 εποίμανε θεάρεστα ως Μητροπολίτης την Εκκλησία της Κέρκυρας και Παξών. Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25 Μαρτίου 1984 στα Φαρακλάτα Κεφαλληνίας, όπου ήταν τοποτηρητής, σε ώρα λιτανείας. Υπήρξε ιδρυτής και Γέροντας, όσο ζούσε, της γυναικείας Ι. Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κέρκυρας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Κέρκυρα
Τόμος:
1 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
429
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.534 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση