Ελληνισμός και Ορθοδοξία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Διαχρονική έκδοση: Καταγραφή και παρουσίαση της επίδρασης από τη συμπόρευση έθνους και εκκλησίας ανά τους αιώνες στη διαμόρφωση της καθημερινής ζωής των Ελλήνων

Γιώργος Κοντογιάννης

Παναγιώτης Βολάκης

Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη

46.88€ -10% 42.19€

Ο Χριστιανισμός απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα και φύλο. Όμως η σχέση του με τον Ελληνισμό - και αυτό δε μειώνει σε τίποτα την οικουμενικότητα της θρησκείας μας - είναι ξεχωριστή. Η ελληνική είναι η γλώσσα στην οποία πρωτότυπα εγράφησαν τα Ιερά Ευαγγέλια, η Ελλάδα υπήρξε από τις πρώτες χώρες που δέχθηκαν το Χριστιανισμό από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και η ελληνική παιδεία έγινε σταθερό υπέδαφος πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν και αναπτύχθηκαν οι διατυπώσεις των μεγάλων χριστιανικών αληθειών. Ο ελληνικός χώρος διατήρησε και διατηρεί την πιο παραδοσιακή έκφραση της χριστιανικής πίστης, την Ορθοδοξία, ανόθευτη αιώνες τώρα, παρά τις επώδυνες και συνεχείς εθνικές περιπέτειές του. Στη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, όπως αυτή βιώνεται ως καθημερινότητα από όσους έχουν το προνόμιο να φέρουν στο είναι τους αυτά τα δύο βαριά αλλά και πολύτιμα φορτία, του Έλληνα και του Ορθόδοξου, απευθύνεται και αφιερώνεται αυτό το βιβλίο.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κοντογιάννης γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Είναι νυμφευμένος με τη Σοφία Χιντζίου και πατέρας δυο παιδιών. Εξελέγη βουλευτής το 2004 στο νομό Ηλείας. Έχει διατελέσει: -Πολιτικός συντάκτης στην "Απογευματινή" και στην ΕΡΤ και αρθρογράφος στην εφημερίδα "Πατρίς" Πύργου. -Αρχισυντάκτης (1999-2002) στην "Απογευματινή της Κυριακής" -Αρθρογράφος στην εφημερίδα "Πρώτη" Πύργου (2002) -Πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "Ελεύθερος" (1988), "Εστία" (1984) -Συνεργάτης στην εφημερίδα "Εξπρές" σε μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα εβδομαδιαία εφημερίδα "Νέα Πορεία" (1980-1981). -Από το 1980 είναι συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Εκ των συγγραφέων της σειράς "Ελλήνων Χρόνος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Βολάκης

Παναγιώτης Βολάκης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Βολάκης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, είναι θεολόγος καθηγητής και υπηρετεί από το 1986 στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί από το 1988 συστηματικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο σε θέματα σχετικά με τη θεολογία και τη εκκλησία. Συμμετέχει σε συναντήσεις και θεολογικά συνέδρια και συνεργάζεται με πολλές μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έγγαμος και πατέρα δύο παιδιών ζει σήμερα και εργάζεται στην Κοζάνη. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης "Λειμωνάριον" και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού θεολογικού προβληματισμού "Αναλόγιον".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη

Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη (Συγγραφέας)

Η Σοφία Χιντζίου είναι σύζυγος του Γιώργου Κοντογιάννη και μητέρα δύο αγοριών. Γεννήθηκε στις Σέρρες. Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και διοίκηση επιχειρήσεων και εργάσθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής των Ελλήνων. Εκ των συγγραφέων της σειράς "Ελλήνων Χρόνος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
591
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
1.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση