Ελληνική παιδαγωγική και εκπαιδευτική έρευνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνική παιδαγωγική και εκπαιδευτική έρευνα

Πρακτικά του 2ου πανελληνίου συνεδρίου: Αθήνα 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2000

37.19€ -11% 33.10€

Θεματικές ενότητες:
I. Εκπαιδευτική πολιτική - Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης - Ιστορία της Παιδείας.
II. Εκπαιδευτικοί: Βασική κατάρτιση, επιμόρφωση, εργασιακές συνθήκες.
III. Σχολική μάθηση: Διδακτική μεθοδολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία, αξιολόγηση.
ΙV.Αναλυτικά προγράμματα - Σχολικά βιβλία - Διαπολιτισμική εκπαίδευση.
V. Παιδαγωγική ψυχολογία - Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.
VI. Εκπαιδευτικός και επαγγελματικός προσανατολισμός - Συνεχιζόμενη εκπαίδευση.
VII και VIII. Εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός - Συνεχιζόμενη εκπαίδευση - Προσχολική αγωγή - Ειδική αγωγή.

κ.ά. (Επιμέλεια)


Αθανάσιος Φ. Τσιπλητάρης (Επιμέλεια)

Ο Αθανάσιος Φ. Τσιπλητάρης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Παιδαγωγική, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία, και είναι πτυχιούχος δάσκαλος, διπλωματούχος παιδαγωγός και δόκτορας "Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Συμπεριφοράς" του Πανεπιστημίου Tuebingen Γερμανίας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως καθηγητής στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και ως "Σύμβουλος Παιδείας" στην Ελληνική Πρεσβεία Βόννης, όπου και του απονεμήθηκε ο "Μεγαλόσταυρος των Υπηρεσιών" από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (1989). Το συγγραφικό έργο του Α. Τσιπλητάρη, στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει γράψει πολλές και ενδιαφέρουσες εργασίες στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.

Νικόλαος Β. Πετρουλάκης (Επιμέλεια)

Ο Δρ. Νικόλαος Πετρουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι διπλωματούχος και πτυχιούχος της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας και διδάκτορας της Φιλοσοφίας. Διατέλεσε καθηγητής, διευθυντής, γενικός διευθυντής παιδαγωγικών ακαδημιών, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Μαρασλείου Διδασκαλείου, επόπτης παιδείας Β.Δ. Ελλάδος, μέλος του ανωτάτου εκπαιδευτικού συμβουλίου και σύμβουλος του ΚΕΜΕ, σημερινού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει εικοσάδα βιβλίων, εκατοντάδων άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και λημμάτων σε παιδαγωγικές και ψυχολογικές εγκυκλοπαίδειες. Με τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας ασχολήθηκε από τα χρόνια των σπουδών του στο Εδιμβούργο, όπου και εξεπόνησε πτυχιακή εργασία για το παιδαγωγικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου, που έγκριθηκε από το πανεπιστήμιο. Την εργασία του αυτή αναθεωρημένη την παρουσίασε στη σειρά των "Κειμένων παιδείαςτου Πανεπιστημίου Αιγαίου" (2002) και έτυχε ευμενούς υποδοχής.

Αθανάσιος Ε. Παπάς (Επιμέλεια)


Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος (Φορέας)


Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Φορέας)


Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Παιδαγωγικό (Φορέας)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
931
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση