Ελληνική οικονομία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνική οικονομία

Οικονομική πολιτική και ανάλυση βασικών μακροοικονομικών μεγεθών

Διονύσιος Π. Χιόνης

Γεώργιος Μ. Κορρές

38.72€ -10% 34.85€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603514510

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Σταμούλη Α.Ε.

Η προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας μέσω της οικονομικής πολιτικής και της εξέλιξης των μακροοικονομικών μεγεθών αποτελεί ένα σύγχρονο τρόπο ανάλυσης των οικονομικών προβλημάτων. Το βιβλίο «Ελληνική Οικονομία: Οικονομική Ανάλυση των Βασικών Μακροοικονομικών Μεγεθών» παρέχει ένα εισαγωγικό πλαίσιο σχετικά με τα προβλήματα, τις διαρθρωτικές δομές, την εξελικτική πορεία καθώς επίσης και τις προοπτικές που διαφαίνονται για την ελληνική οικονομία. Η κατανόηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της Ελληνικής Οικονομίας μπορεί να παράσχει απαντήσεις σε ερωτήματα, τα οποία συνδέονται με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ή την αντιμετώπιση μιας ύφεσης. Εκτός από την ανάλυση των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών, γίνεται προσπάθεια ώστε να καλυφθούν επιλεγμένα θέματα που συντέλεσαν γενικότερα στη διαμόρφωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Τα παραπάνω συνδυάζονται με οικονομετρικές εκτιμήσεις για την ανεύρεση εμπειρικών κανονικοτήτων μεταξύ των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελληνικής Οικονομίας. Σκοπός του συγγράμματος - πέραν της κάλυψης των διδακτικών αναγκών - είναι να αποκτήσει ευρύτερη χρησιμότητα καθώς ο αναγνώστης, μέσω ενός κατανοητού πλαισίου ανάλυσης, αποκτά σφαιρική άποψη για την Ελληνική Οικονομία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Διονύσιος Π. Χιόνης (Συγγραφέας)

Ο Διονύσιος Χιόνης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης. Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Γλασκώβης και Strathclyde από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα οικονομικά. Έχει εργασθεί στο Ι.Ο.Β.Ε. και ως εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα οικονομικά των χωρών σε μετάβαση, τη νομισματική πολιτική και την ελληνική οικονομία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Μ. Κορρές (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
566
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.198 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση