Ελισάβετ της Αυστρίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελισάβετ της Αυστρίας

Nicole Avril

Η Ελισάβετ της Αυστρίας υπήρξε, και παραμένει, μια από τις πιο ρομαντικές ηρωίδες που έπλασε η ιστορία. Ωραία, μελαγχολική, ατίθαση, αυτοκράτειρα από τα δεκάξι της, βασίλεψε, μέχρι τη δολοφονία της το 1898, σ΄ ένα κράτος αποτελούμενο από πολυάριθμους και αντιμαχόμενους λαούς, σφραγίζοντας την Αυστροουγγρική μοναρχία με την απαράμιλλη γοητεία της.

Ωστόσο, από αυτή την παράδοξη γυναίκα ο μύθος συγκράτησε τη σκανταλιάρικη εικόνα της «Σίσσυ». Η Νικόλ Αβρίλ μας παρουσιάζει επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο της Ελισάβετ, μέσα από μια βιογραφία, όπου ξαναζωντανεύουν τα σκιρτήματα και οι εξάρσεις που διαμόρφωσαν τη μοίρα αυτής της γυναίκας - αυτοκράτειρας, φιλελεύθερης, ποιήτριας, ασυμβίβαστης.

Πέρα όμως από τη μεγαλειώδη και οδυνηρή αυτή ζωή, αναδύεται εδώ μια Ευρώπη που δεν υπάρχει πια. Με τους λαούς της να αλληλοσπαράζονται, με τα δράματά της, με τον ορίζοντά της να βάφεται στο αίμα από τη βία και τον πόλεμο. Η μοίρα της Ελισάβετ ήταν να περάσει μέσα από αυτό τον κόσμο του χθες, που προοιωνίζεται τον δικό μας.

Nicole Avril

Nicole Avril (Συγγραφέας)

Η Νικόλ Αβρίλ υπήρξε καθηγήτρια φιλολογίας, κωμικός και φωτομοντέλο. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει γράψει επτά βιβλία με πιο γνωστά τα "Gens de maison" ("Οι άνθρωποι του σπιτιού") και "Jardin des absents" ("Ο κήπος των απόντων").
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθηνά Ιακωβίδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
407
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.613 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση