Ελευσίνα
zoom in
28.00€ -11% 24.92€

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς, εάν το εγχείρημα του Γιάννη και του Χαρίτωνα Μπεκιάρη είναι κατεξοχήν γεωγραφική αποτύπωση, ιστορική καταγραφή, προσωπικό ημερολόγιο ή εκλεκτή αισθητική αναζήτηση. Με την πεποίθηση ότι μάλλον πρόκειται για όλα τα παραπάνω μαζί, και με την παράλληλη γνώση ότι η μύηση κατά τα Ελευσίνια μυστήρια αποσκοπούσε στη συμφιλίωση με το θάνατο και στα προσδοκώμενα της μεταθανάτιας ζωής, δεν θα ήταν, ίσως, άτοπο να υπαινιχθεί κανείς ότι η μύηση στο σύγχρονο τοπίο της Ελευσίνας, με οδηγό το φακό τους, αποσκοπεί στη συμφιλίωση με την ίδια την Ελευσίνα. Το γεγονός ότι και οι ίδιοι δεν είναι Ελευσίνιοι μα όψιμοι φίλοι της από επιλογή, καθιστά το φωτογραφικό οδοιπορικό τους περισσότερο πολύτιμο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ίρις Κρητικού (Επιμέλεια)


Γιάννης Μπεκιάρης (Φωτογράφος)

Ο Γιάννης Μπεκιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε Ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 2000 ως το 2005 στα εργαστήρια Ζωγραφικής των Γ. Τσακίρη και Γ. Γκολφίνου από όπου κι αποφοίτησε με "Άριστα". Από το 2005 ως το 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική στο Christ Church University στην Αγγλία. Το 2009 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας "Λεωνίδας Κανελλόπουλος", με τίτλο "Ελευσίνα: ΕικΑστικό τοπίο". Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις.

Χαρίτων Μπεκιάρης (Φωτογράφος)

Ο Χαρίτων Μπεκιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από το 2001 ως το 2005 σπούδασε Γλυπτική στο Camberwell College of Arts, London (foundation in Arts) και στο Canterbury Christ Church University (BA Hons.) της Αγγλίας, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό First Class. Από τo 2005 ως το 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Γλυπτικής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2009 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας "Λεωνίδας Κανελλόπουλος", με τίτλο "Ελευσίνα: ΕικΑστικό τοπίο". Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
166
Διαστάσεις:
23x23
Βάρος:
0.828 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση