Εκθέσεις Γ΄ δημοτικού
zoom in

Στόχος του βιβλίου "Εκθέσεις για την Γ΄ Δημοτικού" είναι να μάθει το παιδί να εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του με βάση όσα έχει διδαχτεί στην έως τώρα σχολική του πορεία.

Το βιβλίο διορθώνεται ως εξής:
Στην εισαγωγή, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά τη θεωρία πάνω στην οποία δομείται ο γραπτός λόγος. Ξεκινάει από τη δομή της απλής πρότασης και προοδευτικά, με τον εμπλουτισμό των προτάσεων, καταλήγει στη γραφή πλήρους κειμένου με πρόλογο, κύριο μέρος και επίλογο. Στο εισαγωγικό μέρος δίνονται επίσης ασκήσεις εμπέδωσης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που παρατίθεται, για να ενταχθεί το παιδί ομαλά στη γραφή της έκθεσης. Επιπλέον, αναλύονται όλα τα κειμενικά είδη, όπως αυτά είναι δοσμένα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Γ΄ Δημοτικού (αφήγηση, περιγραφή προσώπου, χώρου και αντικειμένων, επιχειρηματολογία κ.λπ.).

Στη συνέχεια, στο πρώτο μέρος απαντώνται όλες οι ασκήσεις από το βιβλίο του μαθητή και το τετράδιο εργασιών, οι οποίες προσφέρονται για παραγωγή γραπτού λόγου. Επίσης, παρατίθεται από ένα αναπτυγμένο και ένα καθοδηγούμενο θέμα για κάθε μάθημα των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου.

Τέλος, στο δεύτερο μέρος δίνονται γενικά αναπτυγμένα θέματα και στο τρίτο προτείνονται θέματα για ανάπτυξη με βοηθητικά ερωτήματα, που σκοπό έχουν να καθοδηγήσουν τους μαθητές και να τους διευκολύνουν να αναπτύξουν γραπτά τη σκέψη τους.


(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Κ. Ραπτοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Παούρη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτα Σταυριανουδάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναταλία Καπατσούλια

Ναταλία Καπατσούλια (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκίτσο, εικονογράφηση και γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Συνεργάστηκε με τα παιδικά περιοδικά "Το Ρόδι" και "Τα Σαΐνια" και με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων: "Ένα συννεφάκι διαδηλώνει", "Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο", "Α,β,γ...ω, αλφαβητάριο τρελό", "Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης", "Η Πουπού και η Καρλόττα", "Από που πάνε στην οδό Δεληγιάννη;", "Ο τράγος και τα επτά λυκάκια".


Σίνος Γκιώκας (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
156
Διαστάσεις:
26x19
Βάρος:
0.34 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση