Εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις του ιδιωτικού τομέα στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις του ιδιωτικού τομέα στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης

Φορείς διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων: Νέες τεχνικές χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Πολιτική καινοτομίας: τοπικά δίκτυα, περιφερειακοί θεσμοί: Διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Ιωάννης Γ. Σταύρου

20.00€ -11% 17.80€

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο ρόλος και οι δυνατότητες παρέμβασης των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας γίνονται ολοένα και περισσότερο αισθητές.
Κατά την περίοδο αυτή, οι συλλογικοί φορείς του Ιδιωτικού Τομέα, και πρωτίστως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ανέπτυξαν πρωτοβουλίες που ξέφευγαν από τις κλασικές αντιλήψεις συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και στόχευαν στον εκσυγχρονισμό των δομών της οικονομίας καθώς και τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προαγωγή της ανταγωνιστικότητας και της ευημερίας.
Με γνώμονα την καταγραφή πρωτοβουλιών, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό, ο Γ. Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει στο βιβλίο αυτό μια σειρά παρεμβάσεων του Ιδιωτικού Τομέα με στόχο την οικονομική ανάπτυξη σε τέσσερις επιλεγμένους τομείς:
-τους Φορείς Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων -τις Νέες Τεχνικές Χρηματοδότησης Επενδύσεων στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -την Πολιτική για την Καινοτομία με τη δημιουργία Τοπικών Δικτύων και Περιφερειακών Θεσμών και -τους Διεθνείς και Εθνικούς Οργανισμούς που έχουν έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερη πρωτοτυπία του βιβλίου αυτού αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά καταγράφονται και παρουσιάζονται σε ένα ενιαίο σύγγραμμα φορείς στήριξης επιχειρήσεων καθώς και οι περισσότεροι Εθνικοί και Διεθνείς Οργανισμοί που ασχολούνται με την οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων και έχουν έδρα τους την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα παρουσιάζονται:
- Το Κέντρο Επαγγελματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), -Η Εταιρία Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών Βορείου Ελλάδος (ΕΑΙΥΒΕ), -Η Πρωτοβουλία για την Αξιοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων Έρευνας-ΠΡΑΞΗ, -Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης -European Agency for Reconstruction (E.A.R.), -Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου, -Το Γραφείο Επιχειρηματικής Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας -World Bank Private Sector Liaison Office, -Η Πρωτοβουλία για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη -Southeast European Cooperative Initiative (SECI), -Το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) και -Το Ινστιτούτο Μελετών / Ερευνών Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΝΑ).

Ιωάννης Γ. Σταύρου

Ιωάννης Γ. Σταύρου (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Σταύρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1959. Σπούδασε Οικονομική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Lyon II, Γαλλία, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruges Βελγίου και στο London School of Economics and Political Science. Από το 1983 έως το 1985 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης και δίδαξε μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διοίκησης. Σήμερα είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπου εργάζεται από το 1987, Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών Βορείου Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος του FING Business School. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφοριών για Επιχειρήσεις και συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ και της Logismos-Μηχανολογιστική ΑΕ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο και έχει συμμετάσχει στη διαχείριση πολλών Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.383 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση