Εξεγερμένοι κόσμοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εξεγερμένοι κόσμοι

Αμερική, Εγγύς και Μέση Ανατολή, Χώρες του Μαγκρέμπ: Αντάρτικα, μιλίτσιες, τρομοκρατικές ομάδες: Εγκυκλοπαίδεια των πρωταγωνιστών, των συγκρούσεων και της πολιτικής βίας

27.00€ -31% 18.50€

Γιατί εξεγείρονται οι άνθρωποι; Πού, πότε και ποιοι κινούν τα νήματα των επαναστάσεων, των εξεγέρσεων, των `τρομοκρατικών` χτυπημάτων; Ποιοι είναι οι Πρωταγωνιστές της ιστορίας των όπλων, των κινημάτων και των ξεσηκωμένων ανθρώπων απανταχού της γης;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά το σπουδαίο έργο-εγκυκλοπαίδεια των J.M. Balencie και A. De La Grange Επαναστατημένοι κόσμοι, στις σελίδες του οποίου συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία των εξεγέρσεων και των, οσοδήποτε μικρών ακόμη, κινημάτων του πλανήτη.
Στον πρώτο τόμο, εξετάζονται μία προς μία όλες οι χώρες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Χιλή, Περού, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής...), καθώς και όλες οι χώρες και οι περιοχές της Εγγύς & Μέσης Ανατολής και του Μαγκρέμπ (Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος...). Ο Έλληνας αναγνώστης, για πρώτη φορά, έχει συγκεντρωμένα με πάσα λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που αφορούν τις εξεγέρσεις των λαϊκών (και όχι πάντα) κινημάτων στις προαναφερθείσες περιοχές, με ιστορικές αναδρομές που φτάνουν `στο κόκαλο` και φωτίζουν σε βάθος τις αιτίες και τα πραγματικά αίτια που τις προκαλούν. Σε μια εποχή που -και στη χώρα μας- οι `εξεγερμένοι άνθρωποι` βρίσκονται στο κέντρο κάθε πολιτικής συζήτησης, η έκδοση αυτή κρίνεται πιο επίκαιρη και χρήσιμη από ποτέ.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Μαρία Μαλαφέκα (Μεταφραστής)


Jean - Marc Balencie (Επιμέλεια)

O Jean - Marc Balencie είναι δόκτωρ πολιτικών επιστημών και ερευνητής στο IRIS (Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων).

Arnaud de La Grange (Επιμέλεια)

O Arnaud de La Grange είναι ρεπόρτερ σημαντικών αποστολών στο εξωτερικό της εφημερίδας "Figaro".

Βαγγέλης Σ. Πισσίας (Επιμέλεια)

Ο Βαγγέλης Στ. Πισσίας γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Είναι μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία και διδακτορικό στα οικονομικά, και ειδικεύτηκε σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, σχετικά με τους υδατικούς πόρους, από αναπτυγμένες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
506
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.074 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση