Εκπαιδευτικό δίκαιο και θεσμοί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαιδευτικό δίκαιο και θεσμοί

Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής εκπαίδευσης

Παναγιώτης Ε. Πουλής

Το θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει ιαθεί παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδιαίτερα δε σήμερα που η χώρα έχει περιέλθει σε αδιέξοδα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι συχνές μεταρρυθμίσεις που γίνονται και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, χωρίς στερεά θεμέλια για να στηριχθούν, αποτελούν ένα σύνηθες διοικητικό φαινόμενο όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Ως γνωστόν, η πολυνομία που μαστίζει τoν κρατικό μηχανισμό, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τα οποία καρκινοβατούν επί μακρόν. Οι δυσλειτουργίες και οι επικαλύψεις που παρατηρούμε σε νομοθετικά και κανονιστικά κείμενα που αθρόα εκδίδονται είναι ο μεγάλος εχθρός της ομαλής και αποτελεσματικής διοίκησης.
Η νέα έκτη έκδοση του βιβλίου `Εκπαιδευτικό Δίκαιο και Θεσμοί`, είναι εμπλουτισμένη και αναθεωρημένη με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις του ν. 4076/2012, καθώς και άλλες κανονιστικές πράξεις για θέματα εκπαίδευσης, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όσων ασχολούνται με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Παναγιώτης Ε. Πουλής (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon - Sorbonne) και (Paris II Pantheon - Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris - Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
512
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.065 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση