Εκπαιδευτικό δίκαιο και θεσμοί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαιδευτικό δίκαιο και θεσμοί

Παναγιώτης Ε. Πουλής

46.00€ -11% 40.94€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603019091

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Το βιβλίο ασχολείται με όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής λειτουργίας και προσεγγίζει όλες τις πτυχές της. Επισημαίνεται ότι στη μελέτη αυτή περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί θεσμοί , με τους οποίους ο συγγραφέας ασχολείται ιδιαίτερα.
Τονίζεται επίσης η ξεχωριστή ενασχόληση του συγγραφέα με το νομοθετικό και πειθαρχικό καθεστώς των δημόσιων λειτουργιών της εκπαίδευσης, το οργανωτικό σχήμα της δημόσιας σχολικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, τον ιδιαίτερο ρόλο των στελεχών κ. ά.
Ξεχωριστές ενότητες μελέτης αποτελούν η ιδιωτική και μειονοτική εκπαίδευση , το νέο νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης των τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και η λειτουργία του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Παναγιώτης Ε. Πουλής (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon - Sorbonne) και (Paris II Pantheon - Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris - Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.727 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση