Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit

με τη χρήση του Μικροελεγκτή BBC Micro:bit

Φώτης Ε. Λαζαρίνης

Βασίλειος Καρβουνιάρης

30.00€ -10% 27.00€
Ο Μικροελεγκτής BBC Micro:Bit είναι ένας οικονομικός μικροελεγκτής ειδικά σχεδιασμένος για θέματα S.T.E.M. και για εφαρμογές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Λόγω των τεχνικών του χαρακτηριστικών, του μικρού μεγέθους και των ενσωματωμένων αισθητήρων αποτελεί μια ελκυστική λύση για τη χρήση του στην εκπαιδευτική διαδικασία σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οδηγό για τον μικροελεγκτή BBC Micro:Bit παρουσιάζοντας τον τρόπο σύνδεσής του και τον προγραμματισμό του με τη βοήθεια Blocks code, JavaScript και (Micro) Python. Το βιβλίο ξεκινά με απλές εφαρμογές – εκπαιδευτικά σενάρια για αρχάριους, ενώ σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας των εφαρμογών αυξάνει με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πιο σύνθετες εφαρμογές, όπως ο τηλεχειρισμός και η απεικόνιση μηνυμάτων με εξωτερικές οθόνες. Όλες οι εφαρμογές παρουσιάζονται βήμα – βήμα χωρίς να προαπαιτούν γνώσεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων και προγραμματισμού από τον αναγνώστη. Σε κάθε θεματική ενότητα παρατίθενται όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες που θα χρειαστούν για την ανάπτυξη των εφαρμογών, καθώς και αναλυτικά σχήματα & εικόνες που μπορεί να ακολουθήσει ο αναγνώστης προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε δραστηριότητα. Το βιβλίο απευθύνεται: Α) σε αρχάριους, αλλά και προχωρημένους προγραμματιστές μικροελεγκτών που θέλουν να ασχοληθούν με τον BBC Micro:Bit, Β) σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γ) σε μαθητές και φοιτητές που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική και με θέματα S.T.E.M. χωρίς να έχουν απαραίτητα εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα προγραμματισμού, ηλεκτρικών κυκλωμάτων και ηλεκτρονικών, Δ) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον BBC Micro:Bit σχεδιάζοντας τις δικές τους εφαρμογές – εκπαιδευτικά σενάρια. Τέλος, το βιβλίο καλύπτει και την πρώτη έκδοση του BBC Micro:Bit, αλλά και την δεύτερη έκδοση του BBC Micro:Bit που κυκλοφόρησε το 2020.

Φώτης Ε. Λαζαρίνης (Συγγραφέας)

Ο Φώτης Ελ. Λαζαρίνης είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Προηγμένα Πληροφοριακά Συστήματα από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού και είναι καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής σε δημόσια Ι.Ε.Κ. και ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε διεθνή συνέδρια πληροφορικής και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά περιοδικά εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Καρβουνιάρης (Συγγραφέας)

O Βασίλειος Καρβουνιάρης είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τον τίτλο του Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Ανά ακαδημαϊκό έτος, διακρίθηκε με Υποτροφία και Βραβείο από το ΙΚΥ. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Φυσικής με Εξειδίκευση στην Φωτονική & Laser (τομέας Ηλεκτρονικής) του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών με Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ. Έχει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πολλές επιμορφώσεις από Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στον προγραμματισμό Η/Υ, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην σχολική τάξη και στην εκπαιδευτική ρομποτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.005 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση