Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στις επιστήμες της υγείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στις επιστήμες της υγείας

Συλλογικό έργο

Γιάννης Δημολιάτης

Βαγγέλης Δρόσος

35.00€ -10% 31.50€
Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμες υγείας αναπτύσσονται ταχύτατα, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, επενδύοντας σε υποδομές, ενισχύοντας το θεσμικό τους πλαίσιο και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επαγγελματιών. Σε συνάρτηση με αυτήν την ανάπτυξη, οι εκπαιδευτικές διαδικασίες στις επιστήμες υγείας αποτελούν αντικείμενο αυξανόμενου ερευνητικού ενδιαφέροντος. Οι παραδοσιακές μορφές διδασκαλίας εμπλουτίζονται με νέες προσεγγίσεις και στα προγράμματα σπουδών προστίθενται νέα αντικείμενα μάθησης. Ως αποτέλεσμα, οι μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας έχουν όλο και εκτενέστερες ευκαιρίες μάθησης. Παράλληλα, πολλές από αυτές τις ευκαιρίες αφορούν και στους επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει τυπικά τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις ακόμα και στο μακρινό παρελθόν· η πρόοδος των επιστημών υγείας και η συνολικότερη εξέλιξη της κοινωνίας καθιστούν απαραίτητη τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Το σύγγραμμα αυτό δεν έχει ως σκοπό την αναλυτική παρουσίαση όλων των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στις επιστήμες υγείας. Συνιστά περισσότερο μία προσπάθεια αποτύπωσης ορισμένων σχετικών θεμάτων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και τη συζήτησή τους με έναν όσο το δυνατόν αντικειμενικότερο τρόπο. Η πρώτη ενότητα του συγγράμματος ασχολείται με βασικά θέματα σχετικά με τη διδασκαλία, με επίκεντρο τις επιστήμες υγείας. Στην δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται επιλεγμένες ειδικότερες διδακτικές προσεγγίσεις στις επιστήμες υγείας, με στόχο την ανάδειξη κοινών διεπιστημονικών αναγκών και προβληματισμών στην επαγγελματική εκπαίδευση. Στην τρίτη ενότητα συγκεντρώνονται κείμενα που θέτουν σύγχρονους προβληματισμούς σχετικά με την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. Η γενικότερη αποστολή του συγγράμματος είναι να συνεισφέρει έστω και ελάχιστα στο συνεχιζόμενο προβληματισμό για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αφορά στους επαγγελματίες υγείας.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Δημολιάτης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Δημολιάτης πήρε πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1976. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία και στην Κοινωνική Ιατρική. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων (διδακτορική διατριβή) και Νότιγχαμ της Αγγλίας (Μάστερ στη Δημόσια Υγιεινή, Master of Public Health). Εργάστηκε ως επιμελητής Α στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα" (1983-1989). Από το 1990 υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής (λέκτορας αρχικά, επίκουρος καθηγητής στη συνέχεια), όπου διδάσκει και το μάθημα "Πολιτικές Υγείας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Δρόσος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Α. Γαλάνης (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Γαλάνης είναι μέλος του Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής. Είναι Διδάκτορας του ΕΚΠΑ και διατέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 700 ετερο-αναφορές. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αντικείμενα της Μεθοδολογίας της Έρευνας, της Επιδημιολογίας και της Βιοστατιστικής και είναι συγγραφέας επτά βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Λαμπροπούλου (Συγγραφέας)

H Δρ Νίκη Λαμπροπούλου είναι συγγραφέας, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός. Η ειδικότητά της είναι στη δημιουργικότητα, τη Διαχείριση Καινοτομίας και την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή όσον αφορά την εμπειρία της εμβύθισης στη δημιουργική ροή. Έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Curie και πιστοποίηση Διαχείρισης Προγραμμάτων PRINCE2 από το Υπουργείο Εμπορίου της Μ. Βρετανίας. Κατέχει Πτυχίο και Δίπλωμα στην Εκπαίδευση στην Ακαδημία Τρίπολης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Mάστερ στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στο Institute of Education, University College London και διδακτορικό στο London South Bank University (LSBU) στη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα διδάσκει σε διαδικτυακά περιβάλλοντα, σε σεμινάρια και συμμετέχει ως σύμβουλος και αξιολογήτρια σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επίσης συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής του London South Bank University (LSBU), το Human Creativity Unit του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.). Έχει δημοσιεύσει ευρέως στα ερευνητικά της αντικείμενα. Τον ελεύθερο χρόνο της, ακολουθώντας τη συμβουλή του Τζον Κούνιος για επαυξημένη δημιουργικότητα, ασχολείται με τον διαλογισμό και την κατάδυση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Κιέκκας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Αλεξάκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφιάννα Αλιφέρη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Βγενόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννα Έλληνα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντιγόνη Μιχαλοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Μιχαλοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Πουλή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Περικλής Ρόμπολας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα-Κοραλία Σακαρετσάνου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ηγουμενίδης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
637
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.32 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση