Εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες

Η περίπτωση της Φθιώτιδας 1930-1980

Αθανάσιος Ι. Μιχελής

Απ΄ την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 1929, οπότε καθιερώθηκε το εξατάξιο Γυμνάσιο, έως και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του 1976, υπήρξαν αρκετές αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση. Αποτελεσματικότερη, κατά τη γνώμη μας, ήταν αυτή του 1964.
Βασικό αίτημα όλων των μεταρρυθμίσεων υπήρξε η ανάγκη για την καθιέρωση μιας πιο δημοκρατικής Εκπαίδευσης. Έγινε η Εκπαίδευση πιο δημοκρατική; Περιορίστηκαν οι ανισότητες; Καταργήθηκε η αναπαραγωγή λειτουργία της Εκπαίδευσης ή προσέλαβε άλλες μορφές;
Στα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να απαντήσει το παρόν βιβλίο.

Αθανάσιος Ι. Μιχελής (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Μιχελής γεννήθηκε το 1952 στη Λαμία όπου και τέλειωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε τη δικτατορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα με άριστα. Ασχολήθηκε μα τα προβλήματα της εκπαίδευσης μέσα και από τη συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών. Συμμετείχε σε συνέδρια, σε μερικά από αυτά (ΕΛΜΕ Φθ/δας, Ε.Μ.Ε.) με εισηγήσεις σε θέματα κυρίως εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα στον τοπικό τύπο και μελέτες στα περιοδικά "Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών" του Ε.Κ.Κ.Ε., "Τα εκπαιδευτικά" και "Λόγος και πράξη" της Ο.Λ.Μ.Ε. Διορίστηκε το 1978 στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση όπου και εξακολουθεί να εργάζεται.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Άδετο
Σελίδες:
314
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.689 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση