Εκλογική συμπεριφορά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκλογική συμπεριφορά

Ιστορικές διαδρομές και μοντέλα ανάλυσης

κ.ά.

Nonna Mayer

Pascal Perrineau

14.70€ -20% 11.76€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604490073

 • Κατηγορίες:

  Παγκόσμια Ιστορία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2005

 • Εκδότης

  Σαββάλας

Η εκλογική πράξη αποτελεί το συμπύκνωμα μιας σύνθετης διαδικασίας, όπου εμπλέκονται το κοινωνικό και το πολιτικό, βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι παράγοντες, ατομικά χαρακτηριστικά και συλλογικές εντάξεις, ένστικτα και υπολογισμοί και ο προσανατολισμός της δεν καθορίζεται ποτέ μια για πάντα. Το βιβλίο διατρέχει τα βασικά ερμηνευτικά μοντέλα της ψήφου, από τις εργασίες της εκλογικής γεωγραφίας του Andre Siegfried και του Paul Bois και τις συμπεριφορικές προσεγγίσεις που αναπτύχθηκαν από τα Πανεπιστήμια του Κολούμπια και του Μίσιγκαν έως και τις θεωρίες της ορθολογικής επιλογής των συνεχιστών του Anthony Downs και του Kenneth Arrow. Μοντέλα διαφορετικά αλλά σε τελική ανάλυση συμπληρωματικά μεταξύ τους, σε κάθε περίπτωση πάντως κάτι παραπάνω από χρήσιμα για την κατανόηση και ερμηνεία ενός φαινομενικά απλού αλλά στην ουσία τόσο σύνθετου φαινομένου όπως είναι οι εκλογές.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Nonna Mayer (Συγγραφέας)

H Nonna Mayer είναι διευθύντρια ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (CNRS) και στο Κέντρο Μελετών Γαλικής Πολιτικής Ζωής (CEVIPOF). Διδάσκει Πολιτική Κοινωνιολογία στο Insitut d΄Etudes Politiques (IEP) του Παρισιού. Το τελευταίο διάστημα διερευνά τα φαινόμενα της σύγχρονης Άκρας Δεξιάς, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Είναι πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Pascal Perrineau (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

Χριστόφορος Βερναρδάκης (Μεταφραστής)

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης, πρόεδρος του Ινστιτούτου V-PRC. Από το ακαδημαϊκό έτος 2004-05 διδάσκει στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Χριστόφορος Βερναρδάκης (Επιμέλεια)

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης, πρόεδρος του Ινστιτούτου V-PRC. Από το ακαδημαϊκό έτος 2004-05 διδάσκει στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
205
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.31 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση