Εισαγωγή στην Pascal
zoom in
15.91€ -20% 12.73€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608250390

 • Κατηγορίες:

  Πληροφορική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  SPIN

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η αγορά κατακλύζεται από πάρα πολλά βιβλία τα οποία έχουν σχέση με την Pascal και γενικότερα με τον προγραμματισμό. Επομένως, γεννιέται εύλογα το ερώτημα γιατί σε όλα αυτά να προστεθεί ακόμη άλλο ένα και ειδικά στην Pascal, η οποία από πολλούς πιστεύεται ότι αρχίζει σταδιακά να ξεπερνιέται.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι τα περισσότερα βιβλία προϋποθέτουν κάποια σχετική εμπειρία σε προγραμματισμό, μαθηματικά ή αλγορίθμους και γενικότερα σε γνώσεις θετικών επιστημών. Όμως, επειδή η Pascal είναι μία ιδανική γλώσσα για εκπαίδευση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πολλοί οι οποίοι τη διδάσκονται δε διαθέτουν αυτήν την υποδομή. Έτσι προέκυψε η ανάγκη για τη συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ούτε σε υπολογιστές ούτε σε μαθηματικά.
Αυτό το βιβλίο ξεκινάει με τις πολύ στοιχειώδεις αρχές προγραμματισμού και σταδιακά προχωράει σε πιο σύνθετα προβλήματα, τα οποία όμως αναλύονται εκτενώς και διατηρώντας τη συνεχή ροή της γνώσης. Σε κάθε κεφάλαιο παρατίθεται μία πληθώρα παραδειγμάτων τα οποία ακολουθούν τη θεωρία και παρουσιάζουν μία διαβαθμισμένη δυσκολία ώστε, ο αναγνώστης αν έχει καταλάβει ό,τι έχει διαβάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες στην κατανόηση δυσκολότερων προβλημάτων. Επίσης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υπενθύμιση βασικών εννοιών όταν αυτές απαιτούνται για την κατανόηση κάποιου προβλήματος ακόμη και αν έχουν αναφερθεί νωρίτερα στο βιβλίο. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Σπύρος Γερούλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
0.598 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση