Εισαγωγή στην παιδαγωγική
zoom in

Η `Εισαγωγή στην Παιδαγωγική` φιλοδοξεί να καλύψει ανάγκες όσων προετοιμάζονται για το λειτούργημα του δασκάλου ή του καθηγητή και όσων ήδη το ασκούν, αφού, ιδιαίτερα στις μέρες μας, η θέση πως για την πραγμάτωση μιας καλής διδασκαλίας αρκεί η καλή γνώση του γνωστικού αντικειμένου από το δάσκαλο ή τον καθηγητή δεν ευσταθεί ούτε ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.
Οι σύγχρονες απαιτήσεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της γνώσης των βασικών εκείνων στοιχείων, που αφορούν προβλήματα και πορίσματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Πάνω στις βάσεις αυτές ο δάσκαλος ή ο καθηγητής καλείται να στηρίξει τον ψυχοπαιδαγωγικό και διδακτικό του εξοπλισμό.
Σκοπός του συγγράμματος `Εισαγωγή στην Παιδαγωγική` είναι να εκθέσει, αναλύσει και αξιολογήσει, στα πλαίσια των κλασικών περιοχών της παιδαγωγικής επιστήμης, τους σύγχρονους παιδαγωγικούς προβληματισμούς και τα βασικά πορίσματα της παιδαγωγικής έρευνας.
Η έκδοση αυτή -πέμπτη στη σειρά- παρουσιάζει τροποποιήσεις και προσθήκες και επιχειρεί να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη σημερινή σχολική πραγματικότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ιωάννης Β. Κογκούλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
420
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.883 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση