Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική

Θεωρητικά και πρακτικά θέματα

Αντώνης Α. Παπάς

29.68€ -10% 26.71€

Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές οικονομικών πανεπιστημιακών Σχολών. Αποσκοπεί δε, στη γενικότερη εξοικείωση όσων έχουν ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις Λογιστικής με τα βασικά θεωρητικά και πρακτικά θέματά της.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστήμη της πληροφορικής παρουσίασε τέτοια αλματώδη εξέλιξη, ώστε σήμερα να κυριαρχεί στον τομέα της οικονομικής πληροφόρησης. Το γεγονός αυτό επέδρασε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης θεώρησης της Λογιστικής, ως ένα πληροφοριακό σύστημα. Σύμφωνα με αυτή, η Λογιστική συνδυάζει στοιχεία και διαδικασίες ροής πληροφοριών. Ειδικότερα, ασχολείται με το μετασχηματισμό των οικονομικών συναλλαγών σε λογιστικά δεδομένα, τη μετατροπή αυτών σε χρηματοοικονομικές πληροφορίες και τη διοχέτευσή τους σε όσους τις ζητούν.
Η συγγραφή του παρόντος βιβλίου διέπεται από τη νεότερη αυτή θεώρηση. Έτσι, η χρονική παράθεση των Κεφαλαίων του αντανακλά την ακολουθία της πραγματικής ροής των πληροφοριών, ενώ οι τίτλοι και το περιεχόμενό τους αποδίδουν τη δυναμική του πληροφοριακού συστήματος. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Αντώνης Α. Παπάς (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Α. Παπάς είναι καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.56 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση