Εισαγωγή στη θετική ψυχολογία
zoom in
30.00€ -30% 21.00€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604990115

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  2011

 • Εκδότης

  Τόπος

Η θετική Ψυχολογία εστιάζεται στην προαγωγή της ευζωίας, της ευημερίας και της ικανοποίησα από τη ζωή, μελετώντας τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων, χαρακτηριστικών, κινήτρων και ικανοτήτων των ανθρώπων. Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, στους επαγγελματίες, επιστήμονες και σπουδαστές ψυχικής υγείας τις βασικές έννοιες της θετικής Ψυχολογίας, όπως την ψυχολογική ανθεκτικότητα, την ελπίδα και την αισιοδοξία, καθώς και μεθόδους αξιολόγησής τους. Παράλληλα, παρουσιάζει τις θεωρίες και τις αρχές της θετικής Ψυχολογίας και, τέλος, τις εφαρμογές της στην εργασία, την εκπαίδευση και την προαγωγή υγείας με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη ατόμων, ομάδων και οργανισμών.
Η Εισαγωγή στη θετική Ψυχολογία αποτελεί μία πρώτη γνωριμία με αυτόν τον νέο, πολλά υποσχόμενο κλάδο της Ψυχολογίας. Επιχειρεί να καλύψει ένα κενό, αναφορικά με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον χώρο της Ψυχολογίας, και θεωρείται απαραίτητο βοήθημα για όσους ασχολούνται με τον κλάδο της Ψυχολογίας ή ενδιαφέρονται για την προαγωγή της υγείας και την ατομική ή συλλογική ανάπτυξη και ευημερία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου είναι διδάκτορας της συμβουλευτικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maine των ΗΠΑ και καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου και υπήρξε πρόεδρος. Υπήρξε υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας (1983-1985) στο C.N.R.S., University Paris VII στη Γαλλία. Παράλληλα συνεργάστηκε με το International Institute for Educational Planning (IIEP) της UNESCO στο Παρίσι. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε το 1995 στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρώτο Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από τότε σε εθελοντική βάση προσφέροντας υπηρεσίες στους φοιτητές και οργανώνοντας σεμινάρια, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Λεοντοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Λεοντοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια Γενικής Ψυχολογίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει διδακτορικό δίπλωμα (ΡhD) στην Ψυχολογία, Τμήμα Ψυχολογίας, University of Reading, UK, και μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μsc) στις Ερευνητικές Μεθόδους στην Ψυχολογία, University of Reading, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντιγόνη Μερτίκα (Συγγραφέας)

Η Αντιγόνη Μερτίκα σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη συμβουλευτική και την οργανωτική ψυχολογία στο Teachers College του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ. Σήμερα εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Γιωτσίδη (Συγγραφέας)

Η Βίκυ Γιωτσίδη είναι ψυχολόγος στην Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Καλλιθέας. Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας (Ph.D.) Master of Arts (ΜΑ) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Μaster of Arts (ΜΑ) στον "Κοινωνικό Αποκλεισμό και Μειονότητες" πιστοποιητικό Ειδίκευσης στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, University of Sussex, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλκμήνη Μπούτρη (Συγγραφέας)

Η Αλκμήνη Μπούτρη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Διδάκτωρ στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σπούδασε ψυχολογία στο ίδιο τμήμα, ενώ πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη συμβουλευτική και οργανωτική ψυχολογία στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του ρόλου των συναισθημάτων στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη θεραπευτική αλλαγή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννυ Μπενέτου (Συγγραφέας)

Η Άννυ Μπενέτου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Αυγουστάκη (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Αυγουστάκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Γαλανάκης

Μιχάλης Γαλανάκης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Γαλανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας, το 1999. Είναι κάτοχος Πτυχίου Master (MSc) στην Οργανωτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών απο το 2003. Το 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών. Από το 2006, εργάζεται ως διευθυντής ανθρώπινων πόρων στην εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ. Το 2011 βραβεύτηκε από την KPMG, στο πλαίσιο του 15ου Συμπόσιου Ανθρώπινου Δυναμικού, για την πρωτοβουλία του τμήματός του στον τομέα διαχείρισης απόδοσης, αποδοχών και παροχών. Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει Μεθόδους Έρευνας στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Αρχές Ψυχομετρίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διοδώρα Δημητριάδου (Συγγραφέας)

Η Διοδώρα Δημητριάδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ζύμνη - Γεωργιάδου (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Ζύμνη - Γεωργιάδου είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας -Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ΜSc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, οικογενειακή θεραπεύτρια, συνιδρύτρια και εκπαιδεύτρια στο "Γίγνεσθαι", Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Καρακασίδου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Καρακασίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας του προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φανή Κουδιγκέλη (Συγγραφέας)

Η Φανή Κουδιγκέλη είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜSc) Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγαθή Λακιώτη (Συγγραφέας)

Η Αγαθή Λακιώτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (PgDip) στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, University of Strathclyde και είναι υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πασχαλία Μυτσκίδου (Επιμέλεια)

Η δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1996 ασκεί ιδιωτικά το έργο του ψυχολόγου, ενώ είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής -Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και μέλος του European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Με πολυετή θεραπευτική εμπειρία στην αντιμετώπιση των Αγχωδών Διαταραχών, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών, της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς, του ΚΨΥ, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου διδάσκει και ασκεί εποπτεία. Τα τελευταία χρόνια, το επιστημονικό της ενδιαφέρον έχει στραφεί στον χώρο της Θετικής Ψυχολογίας. Είναι μέλος των Κλάδων Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Το συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στην ψυχοθεραπεία.

Αναστάσιος Τσαλίκας (Επιμέλεια)

Ο Αναστάσιος Σταλίκας πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διεύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου Πανεπιστημίου. Σήμερα διδάσκει ως καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη μεταβλητών που συνδέονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και ιδιαίτερα με τον ρόλο των συναισθημάτων. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μια ερευνητική ομάδα, η οποία μελετά ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή κλιμάκων, στον ανθρώπινο παράγοντα στον εργασιακό χώρο και στην εφαρμογή ερευνητικών μεθόδων σε ζητήματα κλινικής ψυχολογίας. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής πολλών έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Μάρθα Μωραΐτου

Μάρθα Μωραΐτου (Συγγραφέας)

Η Μάρθα Μωραΐτου σπούδασε στο Τμήμα Μαιευτικής, στο Τμήμα Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και έκανε το διδακτορικό της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και προϊσταμένη του Τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά και συγγραφικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των συνθηκών μετάβασης στη μητρότητα. Έχει συγγράψει τη μονογραφία "Γένεσις" (1996) εκδόσεις Πράσινο Φύλλο και εκπαιδευτικά βοηθήματα για φοιτητές της Μαιευτικής, "Αρχές νοσηλευτικής διοίκησης" (1994), "Μαιευτική δεοντολογία" (1998), "Διαιτητική - Εφαρμογές στη μαιευτική" (1999) και "Μαιευτική - νοσηλευτική διοίκηση" (2000). Έχει αρθρογραφήσει στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
492
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.032 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση