Εισαγωγή στη διοίκηση της παραγωγής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στη διοίκηση της παραγωγής

Μια σύγχρονη προσέγγιση

Εμμανουήλ Δ. Αδαμίδης

18.46€ -27% 13.48€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789601610825

 • Κατηγορίες:

  Πολιτική | Οικονομία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2013

 • Εκδότης

  Πατάκη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια απόπειρα εννοιολογικής και ολιστικής προσέγγισης του γνωστικού αντικειμένου της Διοίκησης της Παραγωγής σε εισαγωγικό επίπεδο. Το κείμενο διαρθρώνεται σε τρία βασικά μέρη:
Το πρώτο μέρος στοχεύει στο να γνωρίσει στον αναγνώστη το φυσικό/λειτουργικό σύστημα παραγωγής παρουσιάζοντας τους διαφορετικούς τύπους των διαδικασιών παραγωγής και τις σχέσεις τους με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και των αγορών. Η παρουσίαση των διαφόρων προσεγγίσεων της χωροταξικής διάταξης των διαδικασιών, που ακολουθεί, βοηθάει περισσότερο στην κατανόηση του φυσικού συστήματος παραγωγής και των αποφάσεων σχεδιαστικού χαρακτήρα που σχετίζονται με αυτό.
Το δεύτερο μέρος στοχεύει στην κατανόηση των διοικητικών αποφάσεων του προγραμματισμού και του ελέγχου της παραγωγής και των σχέσεών τους με τη συνολική στρατηγική της επιχείρησης. Παρουσιάζονται η συνολική διαδικασία του προγραμματισμού και του ελέγχου, μερικές βασικές έννοιες της διαχείρισης αποθεμάτων καθώς και τα MRP, JIT και OPT όχι ως συστήματα ελέγχου της παραγωγής, αλλά ως συνολικές ολοκληρωμένες λύσεις στο πρόβλημα της διοίκησης της παραγωγής σε λειτουργικό επίπεδο. Οι βασικές έννοιες της αξιοπιστίας και συντήρησης πλαισιώνουν την ενότητα αυτή.
Το τρίτο μέρος, αρχικά, αποτελεί μια εισαγωγή στα συστήματα μέτρησης της απόδοσης ως βασικού στοιχείου της διαδικασίας βελτίωσης της παραγωγής και ως καθοριστικού παράγοντα της ενσωμάτωσης της παραγωγής στη συνολική στρατηγική της επιχείρησης. Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται έννοιες και αρχές της διοίκησης ανθρώπινων πόρων στο εργοστάσιο.

Χαρίλαος Ναξάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

O Xάρης Ναξάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Ηπείρου, προϊστάμενος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και διευθυντής σύνταξης της "Επιθεώρησης Οικονομικών Επιστημών". Έχει διατελέσει επιστημονικός ερευνητής στο ΚΕΠΕ, ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διδάσκων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει γράψει 12 βιβλία, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει στο ενεργητικό του πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Μιχάλης Χλέτσος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε. και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Χρήστος Γ. Κόλλιας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Χρήστος Κόλλιας είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΛΙΑΜΕΠ, με ειδίκευση στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας. Έχει διατελέσει αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας (1998-2004), επιστημονικός συνεργάτης στο ΚΕΠΕ (1995-1998) και έχει διδάξει ως εντεταλμένος λέκτορας και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1992-1995).

Εμμανουήλ Δ. Αδαμίδης (Συγγραφέας)

Ο Εμμανουήλ Αδαμίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδάξει μαθήματα διοίκησης της παραγωγής, συστημικής και στρατηγικής επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στην Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάννης. Διετέλεσε στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, εργασίες του δε έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
239
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.427 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση