Εισαγωγή στα πεπερασμένα στοιχεία για μηχανικούς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στα πεπερασμένα στοιχεία για μηχανικούς

Tirupathi R. Chandrupatla

Ashok D. Belegundu

39.00€ -26% 28.86€

Η τρίτη αμερικανική έκδοση της Εισαγωγής στα Πεπερασμένα Στοιχεία για Μηχανικούς προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στις μεθοδολογίες των πεπερασμένων στοιχείων, με ασκήσεις και παραδείγματα εφαρμογών μηχανικού.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιάσει με σαφή τρόπο τη θεωρία, τη μοντελοποίηση και τις εφαρμογές τους σε προγράμματα υπολογιστών. Η παιδαγωγική των προηγούμενων εκδόσεων έχει παραμείνει και σε αυτή την έκδοση.
Τα βήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη της θεωρίας εφαρμόζονται σε πλήρη, αυτοδύναμα προγράμματα Η/Υ, ενώ παραμένουν οι στρατηγικές και οι φιλοσοφίες των προηγουμένων εκδόσεων.
Τα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα εξής:
- Δίνεται έμφαση στη διατύπωση και τη μοντελοποίηση προβλημάτων σε κάθε κεφάλαιο.
- Περιέχει πλήθος πρακτικών παραδειγμάτων και προβλημάτων που υποβοηθούν την κατανόηση θεμελιωδών εννοιών και την πρακτική θεώρηση.
- Περιέχει πάνω από 250 σχήματα.
- Περιλαμβάνονται πλήρη και αυτοδύναμα προγράμματα Η/Υ με πηγαίο κώδικα σε Visual Basic, Visual Basic του Excel, MATLAB, QUICKBASIC, FORTRAN και C.
- Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με περισσότερα προγράμματα και πηγαίο κώδικα.
Το βιβλίο αποτελεί ένα βασικό εκπαιδευτικό βοήθημα για τελειόφοιτους πτυχιακών προγραμμάτων, σπουδαστές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, αλλά και μια πολύτιμη πηγή μάθησης για κάθε μηχανικό.

Χαράλαμπος Ν. Φραγκάκις

Χαράλαμπος Ν. Φραγκάκις (Επιμέλεια)

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Φραγκάκις γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης το 1938. Το 1956 πέτυχε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου απεφοίτησε το 1961. Υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού μέχρι το 1963. Τα ακαδημαϊκά έτη 1960-61 και 1963-64 εργάστηκε ως βοηθός στο εργαστήριο και στην έδρα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1964-65 ως επιμελητής στην έδρα Γεωδαισίας του Ε.Μ.Π. Τα ακαδημαϊκά έτη 1965-66, 1966-67 και 1967-68 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Liverpool της Αγγλίας, Εφαρμοσμένη στατιστική, Επιχειρησιακή έρευνα, Αριθμητική ανάλυση και Ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τον Ιούλιο του 1968 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα (PhD) με θέμα στην αριθμητική ανάλυση και τον προγραμματισμό των Η.Υ. από το Πανεπιστήμιο του Liverpool. Τον Οκτώβριο του 1968 διορίστηκε αναλυτής συστημάτων στην I.B.M. World Trade Corporation όπου εργάστηκε μέχρι το 1974 σε θέματα επιστημονικού προγραμματισμού και εκπαίδευσης. Την ίδια περίοδο δίδαξε στον Δημόκριτο Κ.Π.Ε. και στο ΕΛΚΕΠΑ. Το 1974 εξελέγη έκτακτος καθηγητής στην Γ έδρα Ανωτέρων Μαθηματικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ο διορισμός του συνέπεσε με την εγκατάσταση του πρώτου μεγάλου συστήματος Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στο ΑΠΘ. Το 1981 εξελέγη τακτικός καθηγητής θέση στην οποία εργάζεται έως και σήμερα. Διετέλεσε δύο φορές Πρόεδρος του Γενικού Τμήματος, μέλος της Συγκλήτου και Διευθυντής του Τομέα Υ.Μ&ΠΗΥ. Έχει διδάξει μαθήματα Προγραμματισμού Η.Υ. και Πληροφορικής, Αριθμητική ανάλυση και στατιστική σε όλα τα Τμήματα Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης έχει διδάξει στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Ν.Ο.Ε. του ΑΠΘ και της ΑΒΣΘ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και στα νέα Πανεπιστήμια, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές εργασίες σε πολλά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και πέντε διδακτικά βιβλία. Επίσης έχει επιβλέψει την εκπόνηση πολλών διδακτορικών διατριβών και έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά τμήματα.

Μαρία Φραγκάκη (Μεταφραστής)


Tirupathi R. Chandrupatla (Συγγραφέας)

Ο Tirupathi R. Chandrupatla είναι καθηγητής και διευθυντής προγράμματος στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Rowan University, Glassboro, New Jersey. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων, σχεδίαση, βιομηχανική παραγωγή και βελτιστοποίηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ashok D. Belegundu (Συγγραφέας)

Ο Ashok D. Belegundu είναι καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του State University, University Park, Pensylvania. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν πεπερασμένα στοιχεία, σχεδίαση μηχανών και τεχνικές βελτιστοποίησης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
500
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.112 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση