Είναι... γιατί... λείπει η αγάπη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Είναι... γιατί... λείπει η αγάπη

Ποίηση

Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου

9.95€ -10% 8.96€

Χωρίς αγάπη οι σχέσεις των ανθρώπων έγιναν μηχανήματα χωρίς ψυχή, χωρίς δέσιμο, χωρίς γλύκα στα μάτια, χωρίς γέμισμα των ωρών μας που όσο κι αν μοιάζουν γεμάτες από υποχρεώσεις και δραστηριότητες, είναι άδειες από πηγαία , μόνιμη χαρά και γαλήνη.

Πάντα υπήρχε η επικράτηση της κακίας αλλά τους τελευταίους αιώνες πέρα από τις αναίτιες γενοκτονίες και τους άγριους πολέμους, ο άνθρωπος έχει επιδοθεί σε μια ανελέητη γενοκτονία της ψυχής του, της κοινωνίας, της φύσης, που αρχίζει να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Κι αυτή η πιο απλή συνταγή ειρήνης "Αγάπα τον πλησίον σου...", μπήκε στον κάδο ανακύκλωσης του κομπιούτερ της ζωής μας μαζί με τον Δάμωνα και τον Φιντία και με τους Αγίους μας, και την Προσφορά και τη Δικαιοσύνη.
.................................................

Είναι η τελευταία συλλογή των νεανικών μου χρόνων (εκτός από το τελευταίο "αφιέρωμα αγάπης" σε κάποια πρόσωπα που έφυγαν και μερικά ποιήματα για πρόσφατα περιστατικά)....

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη σαν καθηγήτρια, δ/ντρια Γυμνασίου. Έχει τρία παιδιά. Έχει έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Υπήρξε υπεύθυνη για την έκδοση πολλών σχολικών εντύπων και προγραμμάτων που βραβεύτηκαν. Είχε την επιμέλεια και παρουσίαζε για έξι χρόνια στο κανάλι 4ε εβδομαδιαία ημίωρη εκπομπή με τίτλο "Λύχνος ποιητικός". Έχει πάρει 2 φορές "Έπαινο Ευδόκιμης Διδασκαλίας". Βραβεύτηκε με αριστεία, βραβεία και επαίνους για το ποιητικό της έργο πολλές φορές (Παρνασσός, ΧΑΝΘ, Γαλαξίας, Ένωση Ευρωπαίων Λογοτεχνών, Πνευματικό Πρακτορείο Γιοχάνεσμπουργκ, ΠΕΕΛ, Π.Ε.Λ., ΕΛΒΕ, Κελαινώ - Ξάστερον, Giovanni Gronchi - Πίζα Ιταλίας, Griechischer Kunst - und- Literature Verein - Μόναχο Βαυαρίας. Είναι μέλος της ΕΛΒΕ και της Ένωσης Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος. Έχει συμμετοχή σε έγκυρα λογοτεχνικά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.181 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση