Ειμαρμένη πτερόεσσα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ειμαρμένη πτερόεσσα

1983-2013, 30 χρόνια πτήσεις

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

13.50€ -10% 12.15€

Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι «Ειμαρμένη Πτερόεσσα, 1983-2014, 30 Χρόνια Πτήσεις» και κυκλοφόρησε στις αρχές του φετινού Αυγούστου. Συγγραφέας ο Γιάννης Γκρίτσης, πολύ γνωστός στους αεροπορικούς και αεραθλητικούς κύκλους στη χώρα μας, μέσα από την ενασχόλησή του σε ΔΣ Αερολεσχών, αρθρογραφία στον ειδικό Τύπο αλλά και 25 χρόνια ως στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το Γιάννη είναι το πάθος του για την Πτήση και αυτό ακριβώς μας περιγράφει μέσα σε 200 σελίδες!

30 χρόνια μετά την πρώτη του πτήση μέσα από το κόκπιτ ενός ανεμόπτερου στο Τατόϊ ξεκινά μια συναρπαστική αφήγηση φαινομενικά απόλυτα προσωπικών εμπειριών, γνώσεων και συναισθημάτων, μέσα από τις οποίες ο αναγνώστης θα ανακαλύψει προς μεγάλη του έκπληξη κοινά όνειρα και βιώματα!

Από τις πρώτες σελίδες ο συγγραφέας τρώει το μεγαλύτερο «χαστούκι» της Μοίρας που μπορεί να δεχτεί ένας 18χρονος με όνειρο να μπεί στη Σχολή Ικάρων: Aνακαλύπτει ότι έχει μυωπία. Το εμπόδιο λειτουργεί ως… ελατήριο και η Ειμαρμένη (Η Μοίρα, το Πεπρωμένο) τον κατευθύνει αρχικά στον…μοντελισμό και μετά στον αεραθλητισμό. Η πρώτη πτήση με ανεμόπτερο είναι καθοριστική. Μέσα από τις εκπαιδευτικές πτήσεις και αργότερα ως ικανός πλέον χειριστής αεροσκαφών μας περιγράφει τη δίψα του για να γνωρίσει την Αεροπορία σε όλες τις μορφές της. Μέσα από διαφορετικές ιπτάμενες μηχανές, τις δυσκολίες για τις εξετάσεις και τα πτυχία, τα ταξίδια στην Αμερική, διαφορετικούς κόσμους, διαφορετικές αντιλήψεις. Κατόπιν το κηνύγι για το πτυχίο επαγγελματία πιλότου πολιτικής αεροπορίας και πάλι ταξίδια σε αεροπορικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. Ο αναγνώστης ζεί τις εμπειρίες του συγγραφέα μέχρι το μεδούλι. Εντύπωση προκαλεί η επιμονή και η μεθοδικότητα με την οποία ο Αεροπόρος κυνηγά το όνειρό του και δεν το βάζει ποτέ κάτω. Το δικό του πεπρωμένο και αναζήτηση της μοναδικής εμπειρίας και γνώσης είναι ταυτόσημα με ολόκληρη τη ζωή του. Μαζί του μαθαίνουμε διαδικασίες, πτητικές δυνατότητες διαφόρων μέσων (πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων και ανεμοπτέρων με τα οποία πέταξε όλα αυτά τα χρόνια). Μια πολύχρονη ιστορία αναζήτησης και ολοκλήρωσης που κυριολεκτικά μας βάζει στο κάθισμα του πιλότου από την αρχή μέχρι το τέλος!

Πηγή: http://www.modellingnews.gr/

Γιάννης Κ. Γκρίτσης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κ. Γκρίτσης γεννήθηκε το 1963 στις Αχαρνές Αττικής, όπου και διαμένει οικογενειακώς.Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Μαθηματικό Τμήμα και έλαβε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Απασχολήθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί 25ετία, από όπου συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας καταλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις, ενώ από το 2004 έως το 2009, υπηρέτησε από την θέση του Γενικού Δ/ντή Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Διεθνών Σχέσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαετία. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί δεκαετία. Είναι κάτοχος επαγγελματικών πτυχίων χειριστού αεροσκαφών και ανεμοπτέρων, με άνω των 1200 ωρών πτήσης στο ενεργητικό του, σε πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, ανεμοπτέρων και μοτοανεμοπτέρων. Είναι ενεργό μέλος αερολεσχών, διετέλεσε δε μέλος διοικητικών τους συμβουλίων και επί διετία και δ/ντής της Σχολής Ανεμοπτέρων και Ρυμουλκών Αεροσκαφών της Ανεμολέσχης Αθηνών. Υπήρξε για αρκετά χρόνια ανταποκριτής σε αεροπορικά περιοδικά. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Μετεωρολόγος. Ασχολήθηκε με την Ιστορία και ως μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής, Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών, δημοσίευσε αρκετά πονήματα με θέματα της τοπικής ιστορίας, κυρίως της αεροπορικής. Ασχολήθηκε επίσης με την ζωγραφική. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πολλά έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας κυρίως αεροπορικά, ιστορικά και άλλα θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Καλύβια
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.386 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση