Εικονογραφημένος άτλας της φιλοσοφίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εικονογραφημένος άτλας της φιλοσοφίας

Nicola Ubaldo

37.53€ -30% 26.27€

Ένας ολοκληρωμένος «χάρτης» που αποτυπώνει τη λεγόμενη Δυτική Σκέψη από τους Προσωκρατικούς μέχρι και την εποχή μας, εξετάζοντας περιεκτικά και χωρίς ανούσιες μακρυγορίες όλα τα μεγάλα φιλοσοφικά ρεύματα. Ξεκινώντας από την αρχαιότερη όλων των λατρειών που εμπεριείχε και ισχυρά φιλοσοφικά στοιχεία, τη λατρεία της `Μητέρας Θεάς` και καταλήγοντας στο `Μεταμοντέρνο`, εξετάζονται 280 φιλοσοφικές αρχές με τη χρονολογική σειρά κατά την οποία έκαναν την εμφάνισή τους ή παρεμβάλλονται τη στιγμή κατά την οποία το έργο τους είχε τη μεγαλύτερη επίδραση. Ένας νέος και ενδιαφέρων τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε τον υπέροχο καρποφόρο Κόσμο της Φιλοσοφίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Κεκροπούλου

Ελένη Κεκροπούλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.

Δημήτρης Καπράλος (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Καπράλος γεννήθηκε στην Πετρούπολη το 1979. Έχει σπουδάσει φιλοσοφία στο Deeree College, ενώ έχει αποτύχει να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ακόμη ζει στην Πετρούπολη. Έχει προσπαθήσει να βρει καταφύγιο σε διάφορες δουλειές με απόλυτη αποτυχία. Διαβάζει δυτική λογοτεχνία και φιλοσοφία.

Πηνελόπη Τριαδά (Μεταφραστής)


Nicola Ubaldo (Συγγραφέας)

O Ουμπάλντο Νικόλα ζει και εργάζεται στην Παβία, στον βορρά της Ιταλίας. Είναι καθηγητής ιστορίας της φιλοσοφίας στη μέση εκπαίδευση και αρθρογράφος επί θεμάτων που ξεκινούν από τη διατροφή έως και τη βιοηθική. Είναι διευθυντής του περιοδικού "Διογένης το φιλοσοφείν σήμερα". Έχει γράψει τα έργα "Εικονογραφημένη ανθολογία της φιλοσοφίας", και "Εικονογραφημένος άτλας της φιλοσοφίας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
589
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.193 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση