Εγχειρίδιο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγχειρίδιο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής

Jochen Schweitzer

Arist von Schlippe

28.00€ -10% 25.20€

Ο συστημικός τρόπος σκέψης έχει εξαπλωθεί πέρα από την οικογενειακή θεραπεία και σε άλλα πεδία εφαρμογής: σε άλλες μορφές θεραπείας (ατομική, ομαδική, ζευγαριών), στη συμβουλευτική, την εποπτεία, την ανάπτυξη οργανισμών, την ιατρική, την κοινωνική εργασία, καθώς και τη διοίκηση επιχειρήσεων και τη συμβουλευτική στην πολιτική.

Το βιβλίο αυτό εξοικειώνει τον αναγνώστη με τη συστημική προσέγγιση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι γραμμένο με τρόπο παραστατικό, με κριτική διάθεση, αλλά και χιούμορ. Παρουσιάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο τα θεωρητικά μοντέλα, η μεθοδολογία και τα πεδία εφαρμογής της συστημικής θεραπείας. Μέσα από την περιγραφή κλινικών περιπτώσεων γίνονται κατανοητές οι συστημικές έννοιες και επιτυγχάνεται η συνεχής σύνδεση θεωρίας και πρακτικής. Δεν παραλείπεται η αναφορά σε διαφορές και αντιπαραθέσεις, καθώς και στις έρευνες για την αποτελεσματικότητα της συστημικής θεραπείας.

Προσφέρεται τόσο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει μια γενική εικόνα της συστημικής προσέγγισης, όσο και για κάποιον που θέλει να αποκτήσει εμπεριστατωμένη γνώση. Έχει το πλεονέκτημα ότι τα επιμέρους κεφάλαια μπορούν να διαβαστούν το ένα ανεξάρτητα από το άλλο.

Στη Γερμανία το βιβλίο αυτό αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία και συμβουλευτική. Από το 1996 που πρωτοκυκλοφόρησε έχει επανεκδοθεί εννέα φορές. Ο πρωτοπόρος της οικογενειακής θεραπείας και καταξιωμένος στον ευρωπαϊκό χώρο καθηγητής Helm Stierlin το έχει χαρακτηρίσει μοναδικό στο είδος του.

Βιολέτα Καφταντζή (Υπεύθυνος Σειράς)


Βιργινία Ιωαννίδου

Βιργινία Ιωαννίδου (Επιμέλεια)

Η Βιργινία Ιωαννίδου είναι ψυχολόγος. Εργάζεται από το 1985 ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι εκπαιδεύτρια στη συστημική θεραπεία και τη συμβουλευτική ζευγαριών και επόπτρια (supervisor/coach) σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς. Είναι ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακής θεραπείας (ΕFΤΑ), της γερμανικής Συστημικής Εταιρίας (SG), της Γερμανικής Εταιρίας για Εποπτεία (DGSV) και επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (www.istt.gr).

Jochen Schweitzer

Jochen Schweitzer (Συγγραφέας)

O Jochen Schweitzer είναι ψυχολόγος. Διατελεί καθηγητής ιατρικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και διευθύνει τον τομέα Ιατρική Ψυχολογία Οργανισμών. Έχει εργαστεί σε ψυχιατρικές κλινικές παιδιών και εφήβων, ψυχοσωματικές κλινικές και κέντρα οικογενειακής θεραπείας. Είναι εκπαιδευτής στη συστημική θεραπεία και την εποπτεία (πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρίας για τη Συστημική και την Οικογενειακή Θεραπεία, DGSF) και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Helm Stierlin. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Arist von Schlippe

Arist von Schlippe (Συγγραφέας)

O Arist Von Schlippe είναι ψυχολόγος. Διατελεί καθηγητής ψυχολογίας στην έδρα "Διοίκηση και δυναμική οικογενειακών επιχειρήσεων" του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Βίττεν-Χέρντεκε. Είχε εργαστεί 23 χρόνια στον τομέα κλινικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Οσναμπρούκ. Είναι εκπαιδευτής στη συστημική θεραπεία, την εποπτεία και το coaching (πρώην πρόεδρος της γερμανικής Συστημικής Εταιρίας, SG) και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας του Βάινχαϊμ. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευτυχία Μοτάκη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
380
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.662 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση