Εγχειρίδιο Οικογενειακού Δικαίου - Β έκδοση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγχειρίδιο Οικογενειακού Δικαίου - Β έκδοση

Αθηνά Π. Κοτζάμπαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ευσύνοπτο εγχειρίδιο με το οποίο παρουσιάζονται και αναλύονται οι διατάξεις του οικογενειακού δικαίου που περιέχονται στον αστικό κώδικα αλλά και στους νόμους για το σύμφωνο συμβίωσης. Η δεύτερη έκδοση κατέστη αναγκαία, κυρίως λόγω της μεταρρύθμισης του δικαίου της γονικής μέριμνας, και της απαραίτητης συμπερίληψης των τροποποιήσεων που επήλθαν στο συναινετικό διαζύγιο.

Η δομή του βιβλίου έχει ως σκοπό να βοηθήσει το νομικό της πράξης αλλά –κυρίως– τον φοιτητή και τη φοιτήτρια στην κατανόηση της ύλης του οικογενειακού δικαίου. Η θεωρία συνδέεται με την πράξη μέσα από παραδείγματα που καθιστούν ευκολότερη την κατανόηση των ερμηνευτικών ζητημάτων και παράλληλα προσφέρουν έναν οδηγό μελέτης για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων. Αυτή η πρωτότυπη προσέγγιση στον τρόπο διάρθρωσης του έργου επιλέχθηκε ευελπιστώντας ότι αυτό θα αποτελέσει βοήθεια στη μελέτη τόσο για τον έμπειρο νομικό της πράξης όσο και για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των νομικών σχολών.

Παράλληλα, δίδεται βάρος στη θεωρητική επεξεργασία όλης της ύλης του οικογενειακού δικαίου σε όλο το βάθος της, στην επιστημονική τεκμηρίωση των δύσκολων ερμηνευτικών ζητημάτων καθώς επίσης και στην κριτική προσέγγιση των εννοιών και των θεσμών του οικογενειακού δικαίου.

Αθηνά Π. Κοτζάμπαση (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
361
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.811 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση