Έγκλημα στη Μακεδονία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έγκλημα στη Μακεδονία

Anna Apostolou

11.71€ -10% 10.54€

Το καλοκαίρι του 336 π.Χ. ο Φίλιππος της Μακεδονίας ετοιμάζεται να γιορτάσει τη δοξασμένη βασιλεία του. Είχε καταφέρει μέσα από ποταμούς αίματος να γίνει κυρίαρχος της Ελλάδας. Ο Φίλιππος, παρ` όλα αυτά, έχει πολλά προβλήματα στον οίκο του. Έχει χωρίσει κι έχει ρίξει σε δυσμένεια την πρώτη του σύζυγο, τη μάγισσα βασίλισσα Ολυμπιάδα, ενώ ο γιος της, ο Αλέξανδρος, είναι θύμα μιας φήμης που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα ότι δεν είναι πραγματικός γιος του Φιλίππου. Ο Φίλιππος τη μέρα του θριάμβου του έχει καλέσει όλη την Ελλάδα να συμμετάσχει στους εορτασμούς στην παλιά πρωτεύουσα, τις Αιγές. Δολοφονείται, από τον Παυσανία, τον νεαρό αρχηγό της προσωπικής του φρουράς την ώρα της ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο της Ελλάδας. Καθώς η μακεδονική αυλή βυθίζεται στο χάος και στο αίμα, ο Αλέξανδρος πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματά του ενάντια στις δολοπλοκίες που διαδραματίζονται στην πατρίδα του και αλλά κι αλλού. Προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, πρέπει να μάθει ποιος είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Φιλίππου και γιατί δολοφονήθηκε. Ο Παυσανίας αυτενέργησε ή έδρασε για λογαριασμό άλλων;
Η πλοκή ξετυλίγεται στα σκοτεινά δωμάτια όπου η Ολυμπιάδα κάνει τις μυστικές τελετές της, στα ταραγμένα σύνορα της Μακεδονίας, σε στοιχειωμένα νεκροταφεία και στα λαμπερά ανάκτορα της Κορίνθου. Περιγράφει μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα θρυμμάτισε κι άλλαξε τη μορφή του τότε γνωστού κόσμου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγγελική Πασσιά (Μεταφραστής)

Η Αγγελική Πασσιά γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τον Φίλιππο Μανδηλαρά στη συγγραφή πολλών βιβλίων για παιδιά όπως: "Ρίγκι το μυρμήγκι", "Ξεγελάσματα", "Μασκαρέματα", που έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Φυτράκη, καθώς και στην υλοποίηση του cd-rom και της εκπαιδευτικής μεθόδου της δημιουργικής γραφής για παιδιά. Παράλληλα, ασχολείται με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
309
Διαστάσεις:
17x13
Βάρος:
0.352 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση