Έδεσσα
zoom in
30.43€ -10% 27.39€

Έδεσσα... Ίσως ο τίτλος μιας ταινίας, η λεζάντα ενός ταξιδιωτικού οδηγού, το όνομα μιας νεράιδας του παραμυθιού, ή, ακόμα ακόμα, το όνομα μιας πόλης. Έδεσσα... Ένα μέρος που έχει τη δύναμη και την πολυτέλεια να μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στο πραγματικό και το ιδανικό. Ένας τόπος ξακουστός για πολλούς, αλλά και ανεξερεύνητος για ακόμα περισσότερους. Μια πόλη που, καθώς λένε, είναι μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας, πλούσια σε φυσικά κάλλη, τακτική θαμώνας των ιστορικών αναγνωσμάτων και συνήθης ερωμένη των παλαιότερων αλλά και των πιο σύγχρονων μύθων. Μια ξεχωριστή γωνιά του κόσμου, με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί, τους επιβλητικούς καταρράκτες να χαρίζουν το μαγικό τους φίλτρο απλόχερα, γαληνεύοντας την αύρα του τόπου, και τον Εδεσσαίο ποταμό να περιδιαβαίνει την πόλη με τα φιδογυριστά υδάτινα παρακλάδια του, στεφανωμένος από αναρίθμητα γεφύρια. Πλάι σε αυτό το, σαν βγαλμένο από παραμύθι, σκηνικό, μια όαση πρασίνου συμπληρώνει αρμονικά το υδάτινο τοπίο, προσφέροντας ευεργετική δροσιά, ηρεμία και πραότητα, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη, στις πιο απόκρυφες γωνίες, στα πιο ανιχνήλατα μονοπάτια... Έδεσσα, λοιπόν... Ως η αποκαλούμενη `πόλη των νερών` και `των τεσσάρων εποχών`, ως `...το σκαλοπάτι όπου πατά ο θεός για να ανέβει στον ουρανό`, σύμφωνα με το συγγραφέα Μενέλαο Λουντέμη. Έδεσσα. Ως ο τόπος για τον Εδεσσαίο, τον ταξιδιώτη, τον άνθρωπο. Ως η πόλη που δε σας ζητά απλώς να την ανακαλύψετε ή να την γνωρίσετε καλύτερα, αλλά σας καλεί να τη βιώσετε μέσα από τη σύγχρονη και τη διαχρονική καθημερινότητά της...


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Σπύρος Παλούκης (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Παλούκης γεννήθηκε το 1980. Κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη και αμερικανικές σπουδές στις Βρυξέλλες. Ασχολείται με τη συγγραφή και τη φωτογραφία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Παλούκης (Φωτογράφος)

Ο Σπύρος Παλούκης γεννήθηκε το 1980. Κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε πληροφορική στη Θεσσαλονίκη και αμερικανικές σπουδές στις Βρυξέλλες. Ασχολείται με τη συγγραφή και τη φωτογραφία.

Χριστόδουλος Μυλωνάς (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Έδεσσα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
184
Διαστάσεις:
30x24
Βάρος:
0.873 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση