Δοσολογία φαρμάκων στην παιδιατρική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δοσολογία φαρμάκων στην παιδιατρική

Παύλος Κ. Βλάχος

Σπύρος Π. Βλάχος

Η δοσολογία των φαρμάκων στα παιδιά αποτελεί σημαντικό και πολύπλοκο θέμα, όπως αναπτύσσεται εκτενέστερα στην εισαγωγή. Επειδή συχνά η αποτελεσματικότητα και κυρίως η ασφάλεια ενός φαρμάκου στα παιδιά είναι συνάρτηση της δόσης θα πρέπει αυτή να είναι η ενδεδειγμένη.
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να αποτελέσει βοήθημα για τους παιδίατρους, τους γενικούς γιατρούς, αλλά και τους φαρμακοποιούς στον καθορισμό της δόσης των φαρμάκων στα παιδιά και στην εφαρμογή της σωστής θεραπευτικής αγωγής.[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Παύλος Κ. Βλάχος

Παύλος Κ. Βλάχος (Συγγραφέας)

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος διδάκτωρ της ίδιας σχολής. Πήρε την ειδικότητα της Παιδιατρικής και υπηρέτησε το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ως επιμελητής μέχρι το 1974. Το 1975 οργάνωσε το πρώτο Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Ελλάδα και το διηύθυνε για 25 χρόνια μέχρι το 2000, οπότε αποχώρησε. Η συμβολή του στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των δηλητηριάσεων υπήρξε καθοριστική. Έχει ανακοινώσει ή δημοσιεύσει περίπου 150 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Επίσης έχει εκδώσει 7 βιβλία ιατρικού κυρίως περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Π. Βλάχος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
147
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.258 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση