Διοικητικό δίκαιο: Γενικό μέρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διοικητικό δίκαιο: Γενικό μέρος

Δημήτριος Ι. Κόρσος

54.00€ -11% 48.06€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604459506

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2013

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Η πάροδος επτά ήδη ετών από της κυκλοφορίας της τρίτης εκδόσεως του Γενικού Μέρους του Διοικητικού Δικαίου του αειμνήστου καθηγητού Δημητρίου Ι. Κόρσου, κατέστησε πλέον αναγκαία την νέα ενημερωμένη έκδοση αυτού. Στο διάστημα αυτό σημαντικές νέες ρυθμίσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλαξαν, κυρίως με τον Καλλικράτη, το τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως της χώρας.
Οι σημειωθείσες μεταρρυθμίσεις (με τον νέο ν. 3852/2010) δεν περιορίζονται μόνον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, αλλά και σ` αυτήν του δευτέρου με την αντικατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με τις Περιφέρειες. Τούτο δε διότι συνετελέσθη αισθητή αναβάθμιση της αποκεντρωμένης διοικήσεως, γεγονός άλλωστε το οποίο η κοινωνία από μακρού επεζήτει.
Είναι χαρακτηριστικόν ότι και στον Πρόλογο της 2ας εκδόσεως του 1995, ο αείμνηστος καθηγητής είχε συμμερισθεί τους διατυπωθέντες τότε ενδοιασμούς τούς κρύπτοντες νουν αληθείας, αλλά και δόση υπερβολής όσον αφορά την αναδιάρθρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως.
Υπό τις συνθήκες αυτές εθεώρησα υποχρέωσή μου να συνεχίσω την προσπάθεια ενημερώσεως και συμπληρώσεως του βιβλίου, στο ίδιο κατά το δυνατόν πνεύμα, ώστε οι φοιτητές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, να έχουν ενώπιόν τους την ισχύουσα σήμερα εικόνα της Δημοσίας Διοικήσεως.
Ας ελπίσωμε, ότι την φοράν αυτήν με πλέον ώριμη σκέψη, βιώνοντες την μεγάλη οικονομική και όχι μόνον κρίση, θα χρειασθή χρόνος ικανός για να ζυμωθή ο νέος θεσμός και ότι θα επιχειρηθούν αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις προς άρση των δυσλειτουργιών του νέου νόμου.
Τέλος ευχαριστίες οφείλονται στις Εκδόσεις Σάκκουλα και τον κ. Γιάννη Παπαγρηγοράκη για την υποστήριξη της δημοσιεύσεως του παρόντος τόμου.
Η έκδοση αυτή αφιερώνεται στον άνδρα μου Θεόδωρο.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Δημήτριος Ι. Κόρσος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
598
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.247 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση