Διοίκηση και δημοκρατία: Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, νομιμοποίηση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διοίκηση και δημοκρατία: Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, νομιμοποίηση

3ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων

Συλλογικό έργο

65.00€ -10% 58.50€

Ο παρών τόμος περιέχει τα πρακτικά του 3ου Συνεδρίου Διοικητικών Επιστημόνων που είχε ως αντικείμενο το θέμα "Διοίκηση και Δημοκρατία: Ποιότητα, Αποτελεσματικότητα, Νομιμοποίηση". Το Συνέδριο αυτό συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διοικητικών Επιστημών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνιολογίας και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών. Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κρήτης, 8-10 Οκτωβρίου 2009.
Το 3ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων είχε ως κύριο στόχο την κριτική διερεύνηση της σχέσης Διοίκησης και Δημοκρατίας και ειδικότερα της συσχέτισης του ζητήματος της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της νομιμοποίησης στην οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, της διοίκησης των επιχειρήσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών με το γενικότερο ζήτημα της ποιότητας στη δημοκρατία. Η ποιότητα στη διοίκηση με την ευρεία έννοια του όρου εμφανίζεται πλέον ολοένα και περισσότερο να συσχετίζεται ουσιαστικά με την ποιότητα στη δημοκρατία, ώστε η έλλειψη στην πρώτη να επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα και τη δεύτερη, όχι μόνο ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά και τη νομιμοποίησή της στη συνείδηση των πολιτών. Το Συνέδριο αποσκοπούσε στην κατάθεση ιδεών και προτάσεων μεταξύ αρμόδιων επιστημόνων για τη διπλή αυτή προβληματική, καθώς και για άλλες συναφείς διαστάσεις της σύνθετης σχέσης Διοίκησης και Δημοκρατίας στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Στις εργασίες έλαβαν μέρος περί τους εβδομήντα δόκιμους και νεώτερους επιστήμονες με μελέτες και αναλύσεις τους σχετικά με επιμέρους ζητήματα στις θεματικές του Συνεδρίου. Στον παρόντα τόμο περιέχονται 54 επιλεγμένες μετά από κρίση εισηγήσεις, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε επιμέρους ενότητες.
Η ποικιλία, το εύρος και η ποιότητα των ανακοινώσεων αντανακλούν την εξέλιξη και ανάπτυξη της Διοικητικής Επιστήμης, υπό την ευρεία έννοια του όρου, στη χώρα μας. Η έκδοσή αυτού του συλλογικού τόμου ευελπιστούμε ότι συνεισφέρει στον περαιτέρω επιστημονικό διάλογο, στην εμβάθυνση του προβληματισμού και στη χαρτογράφηση των νέων τάσεων και αντιλήψεων στη μελέτη όψεων και διαστάσεων του διοικητικού φαινομένου στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική άρθρωση και συγκρότησή του.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Μακρυδημήτρης

Αντώνης Μακρυδημήτρης (Επιμέλεια)

Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι καθηγητής της διοικητικής επιστήμης στο τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία εξωτερικού του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, καθώς και στα πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Αυγή-Άννα Μάγγελ και έχει δυο παιδιά. Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημόσιας πολιτικής, ιστορίας και κοινωνικής θεωρίας. Στο χώρο της λογοτεχνίας, έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές "Η νύχτα των αγαλμάτων" (Αχαϊκές εκδόσεις, 1991), "Δύσκολη υποχώρηση" (Γαβριηλίδης, 1999), "Μαρτυρία" (Πατάκης, 2005). Το 1994 κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις "Πρόσπερος", σε δική του μετάφραση, τα "300 ερωτικά ποιήματα" της Ιζούμι Σικίμπου. Άλλες μεταφράσεις του, που έχουν δημοσιευτεί, περιλαμβάνουν δύο θεατρικά έργα ("Βουνίσια γλώσσα", "Το πάρτυ") και ποιήματα του Χάρολντ Πίντερ, "Το ονειρόδραμα" του Στρίντμπεργκ, καθώς και ποιήματα των Φίλιπ Λάρκιν, Αντόνιο Ματσάδο, Ομάρ Πάουντ, Ουώλτ Ουίτμαν, Στήβεν Σπέντερ, Πήτερ Λήβι, Τσέσλαφ Μίλος και Ντέρεκ Μάον.

Μηνάς Σαματάς (Επιμέλεια)


Μαρία - Ηλιάνα Πραβίτα (Επιμέλεια)


Λεωνίδας Ε. Μαρούδας (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
966
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.991 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση