Δημήτριος Μακρίδης, ο αετός του ελληνικού προσκοπισμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημήτριος Μακρίδης, ο αετός του ελληνικού προσκοπισμού

Από την Πάνορμο της Προποντίδος στην Ελλάδα

Θωμαΐς Α. Κιζιρίδου

[...] Ορμώμενη από συναισθήματα θαυμασμού και ιδιαίτερης συγκίνησης για το προσφυγόπουλο που κατάφερε να παραμείνει ταπεινός διάκονος της ιδέας του προσκοπισμού επί 83 χρόνια, παρακάλεσα τον Δημήτριο Μακρίδη να μου μιλήσει για την προσκοπική του ζωή.
Αποτέλεσμα της ομιλίας μας είναι το παρόν σύγγραμμα. Οι ανέμελες στιγμές στην Πάνορμο Προποντίδος, το πρώτο καρδιοχτύπι φορώντας την προσκοπική στολή, τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς, η λαμπρή πορεία του στον προσκοπισμό και η διεθνής καταξίωση και η αναγνώριση του Ελληνικού Προσκοπισμού από το Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο στο πρόσωπο του Δημητρίου Μακρίδη.
[...]

Θωμαΐς Α. Κιζιρίδου

Θωμαΐς Α. Κιζιρίδου (Συγγραφέας)

Η Θωμαΐς Κιζιρίδου γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από γονείς ποντιακής καταγωγής. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς, το επονομαζόμενο "Φροντιστήριο Τραπεζούντος" και σπούδασε δημοσιογραφία στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. Θεσσαλονίκης. Απ΄ τα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή γενικότερα. Το 1989, ως τελειόφοιτος, ανέλαβε, με την αρωγή επιτελείου καθηγητών και συμμαθητών της, την έκδοση του πρώτου ετήσιου μαθητικού περιοδικού του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς, που συνεχίζει να εκδίδεται. Το 1997 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Ματωμένη θάλασσα-Παρά θιν΄ αλός" (εκδόσεις Πρωταγόρας), για την οποία τιμήθηκε με έπαινο απ΄ την "Πανελλήνια Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών". Ως στιχουργός ποντιακών τραγουδιών συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής. Ασχολείται με την έρευνα, επιστημονική και δημοσιογραφική, του Πόντου, και καταγράφει τις μνήμες των εναπομεινάντων γερόντων που γεννήθηκαν στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Δημοσιογραφεί επαγγελματικά και συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας, καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της "Ένωσης Δημοσιογράφων Ραδιοφώνου-Τηλεόρασης" και της "Πανελλήνιας Ένωσης Συγγραφέων-Λογοτεχνών".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.398 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση